1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. GÜRCÜ BALIKÇI DALGALARA KAPILDI
GÜRCÜ BALIKÇI DALGALARA KAPILDI

GÜRCÜ BALIKÇI DALGALARA KAPILDI

Hopa'da etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, balıkçı barınakları, tekneler ve bazı otomobillerde hasara neden oldu

A+A-

ZİYA AKYILDIZ
Artvin'in Hopa ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dalgalar, balıkçı barınakları, tekneler ve bazı otomobillerde hasara neden oldu.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan, kentte devam eden fırtına yüzünden Karadeniz'de oluşan yüksek dalgalar, Hopa Limanı Köy Balıkçı Barınağı ile Esenkıyı Balıkçı Barınağı'ndaki çok sayıda barınağa zarar verdiğini söyledi.

dalga1.jpg

Dalgalar nedeniyle bazı barınaklar yıkıldığını ve bazılarında hasar oluştuğunu da belirten Vali Kalkan, şunları söyledi : ‘’Fırtınada 8 balıkçı teknesinde de maddi hasar oluştu. Bu arada dalgalar, Sarp Sınır Kapısı'nın sahil kenarındaki otoparkta bulunan iki aracı denize sürükledi. Otoparkta bulunan yaklaşık 8 araç da dalgaların etkisiyle kullanılamaz hale geldi”

dalga2.jpg

BATUM’DA DENİZDE BALIK TUTAN BALIKÇI DEV DALGALARDA KAYBOLDU
Öte yandan, Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da Sarp Sınır Kapısı mevkiinde dün akşam saatlerinde oltasıyla balık yakaladığı sırada dalgalara kapılan Gürcü uyruklu bir kişi denize düşerek kayboldu.

dalga3.jpg

Durumdan haberdar olan Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Gürcü balıkçının arama ve kurtarılması için Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Hopa Sahil Güvenlik ekiplerine talimat verdi.

dalga4.jpg

Söz konusu ekipler Hopa Kemalpaşa Beldesi ile Sarp Sınır Kapısı mevkisin de arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız