1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Gürcülere misyonerlik baskını
Gürcülere misyonerlik baskını

Gürcülere misyonerlik baskını

Artvin'in Şavşat ilçesinde, misyonerlik faaliyetinde bulunan Gürcü uyruklu bir papaz ile 3'ü erkek 21 kişi yakalandı.

A+A-

Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri devriye gezerken ilçeye bağlı Cevizli köyündeki Tibet Kilisesi yolu üzerinde papaz kıyafetiyle dolaşan bir kişi gördü.

Jandarma ekipleri, papaz kıyafeti ile dolaşan Gürcistan uyruklu Kakhaber Kiknaveldze (33) ile beraberinde kilisede ayin yapan Gürcistan uyruklu 3 erkek ve 18 bayanı ifadelerini almak üzere karakola götürdü.

Gürcü uyruklu Kakhaber Kiknaveldze'ye alınan ifadesinin ardından 125 YTL para cezası kesildi.

Para cezasını ödeyen Kakhaber Kiknaveldze ve beraberindekiler üzerindeki kıyafetlerini değiştirmek üzere serbest bırakıldı.

Kakhaber Kiknaveldze'nin 3 gün önce Ardahan'ın Posof ilçesindeki Türközü Kara Hudut Kapısı'ndan IUR 299 plakalı araçla Türkiye'ye giriş yaptığı ve şahsın papaz olması sebebiyle bölgede bulunan kiliselere uğrayarak ayin yaptığı tespit edildi.

Serbest bırakılan şahıslar araçlarına binerken kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Tibet Kilisesi'nin bulunduğu Cevizli köyündeki vatandaşlar da yabancı uyruklu kimselerin çocuklara şeker, yetişkinlere ise İncil ve çeşitli broşürler dağıttıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum