1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hain terör saldırısı: 24 şehit
Hain terör saldırısı: 24 şehit

Hain terör saldırısı: 24 şehit

Yüksekova ve Çukurca'daki terör saldırılarında 24 şehit, 22 yaralı olduğu belirtiliyor

A+A-

Yüksekova ve Çukurca'daki terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 şehit, 22 yaralı olduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansı şehit sayısının 21 olduğunu duyurdu. 

ÇATIŞMA GECE YARISI BAŞLADI

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. Çukurca bölgesinde aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade ediliyor. Çatışmaların yer yer sürdüğü belirtiliyor.

GENELKURMAY BAŞKANI BÖLGEYE GİDİYOR 

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Teröristlerin saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtığı ifade ediliyor. Saldırının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları bölgeye hareket etti. 

Bu arada bölgedeki polis telsizlerinden bir anons geçti. Anonsta "Tam teçhizatlı olun, çelik yelek giyin, çatışmaya hazır olun" dendi. Bu da silahlı kuvvetlerin karşı saldırı düzenleyeceğine dair yorumlara yol açıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız