1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hakem Macarlardan özür diledi
Hakem Macarlardan özür diledi

Hakem Macarlardan özür diledi

İskoç hakem Stuart Dougal, Macar halkından Türkiye maçındaki kırmızı kart ve penaltı pozisyonu için özür diledi.

A+A-

Macaristan"ın en büyük tirajlı gazetelerinden Blikk, bugün manşetten verdiği haberde, çarşamba gecesi İstanbul"da Türkiye-Macaristan maçını yöneten İskoç hakem Goudal"ın Macarlardan özür dilediğini yazdı.

Gazetenin muhabirleri, hakemin çalıştığı Glasgow"daki şirketi aradıkları ve hakem Dougal"a, niçin Zoltan Grea"yı attığını, ayrıca Macarlar"ın lehine neden penaltı vermediğini sordular. İskoç hakem, açıklama yapmasının yasak olduğunu, UEFA"dan izin alınması durumunda açıklama yapabileceğini söyledi.

Muhabirlerin bu gelişme üzerine izin için UEFA"yı aradıkları, ancak yetkililerin hakemin araması gerektiğini ifade ettiler. Tekrar hakemi arayan muhabirler, yetkililerin cevabını ilettiler. Macar gazetecilerden saat 15.00 gibi kendisini aramalarını isteyen Dougal, UEFA"nın kendisine açıklama yapmak için izin vermediğini, konuyla ilgili olarak UEFA"dan resmi bir bildirinin yayınlanacağını belirtti.

MACAR DOSTU ARACILIĞIYLA ÖZÜR DİLEDİ

Haberde, İskoç hakem Stuart Dougal"ın, maçın ertesi günü pozisyonu defalarca izleyerek, yakın bir Macar dostu aracılığıyla Macar halkından özür dilediği ifade edildi.

Verdiği karar nedeniyle çok pişman olduğunu ve Macarlardan özür dilediğini kaydeden Dougal, "Yaklaşık 10 yıldır aynı yan hakemlerle maç yönetiyorum. 63. dakikadaki pozisyonda da çok uzak mesafede bulunuyordum. Yan hakemin işaretiyle ona güvenerek karar verdim, ancak ne kadar yanıldığımı pozisyonu televizyondan izledikten sonra anladım" diye konuştu.

Bu arada, Macaristan Futbol Federasyonu"nun UEFA"ya başvurarak, Zoltan Grea"nın 1 maçlık cezasının kaldırılmasını istedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız