1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hamsi bereketi yaşanırken palamut el yakıyor
Hamsi bereketi yaşanırken palamut el yakıyor

Hamsi bereketi yaşanırken palamut el yakıyor

Bugünlerde kilosu 5 TL’ye kadar inen hamsi vatandaşın yüzünü güldürdü. Palamudun tanesi ise 40 TL'den alıcı buluyor!

A+A-

Karadeniz hamside son yılların en bereketli sezonunu yaşıyor. Trabzon’da bugünlerde fiyatı 5 TL’ye kadar inen hamsi vatandaşların umudu olurken tezgâhları boydan boya hamsi süslüyor.

hams1-018.jpg

Balıkçılardan Mehmetcan Örseloğlu tezgahları tamamıyla hamsinin aldığını ifade ederek “Palamudun, çinekopun, istavritin, mezgitin yerini tamamıyla hamsi süsledi diyebiliriz. Şu an rağbet hamsiye, fiyatlar da çok uygun. Geçen seneye oranla fiyatı hiç bu kadar gerilemedi. Hamsi bazen seyrini değiştiriyor. Bazen 15-20’yi görüyor bir anda da 5 TL’ye kadar geriliyor. Hamsinin iriliğine göre de fiyatı değişiyor. Hamsi bol olduğu sürece tezgâhlara yansıyor, dolayısıyla vatandaşı da memnun ediyor. Bu hamsi sadece Trabzon’la sınırlı değil. 81 milyon nüfusumuza bu hamsi gidiyor. Hamsi genellikle bu aylara özgün bir balık. Belirli bir süresi vardır. Bu hamsi bugün var yarın olmayabilir garantisini kimse bilemez. Hamsinin şu an tam ayındayız” dedi.

hams2-017.jpg

Balıkçılardan Sinan Sayar da özellikle son 2-3 gün hamsinin bol geldiğini belirterek “Hamsi son iki üç güne oranla bugün daha bol. Fiyatı 5-10 TL arasında değişiyor. Hamsi bol olduğu zaman fiyatlar düşüyor, az olunca da yükseliyor. Hamsi bu sene bol. Havalar soğuyunca hamsi kendini toparladı. Önümüzdeki günlerde daha iri hamsi bekliyoruz. Son yılların en bereketli sezonu diyebiliriz. Bu sezon Palamudun olmayışı hamsiyi bollaştırdı. İlk çıktığı zaman biraz inceydi ancak şimdi tombullaştı. Biraz daha irileşecek diye düşünüyoruz. Şu anda bol sofraların bereketi arttı” diye konuştu.

hams3-012.jpg

Vatandaşlar hamsinin geçen seneye oranla bol ve fiyatının da gayet uygun olduğunu belirterek memnun olduklarını söylediler.

Palamudun tane fiyatı 40 liraya yükseldi!

- Sinop'ta balıkçı ağlarına takılan az miktardaki palamut, tanesi 40 liradan satışa sunuldu

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana balıkçılar Karadeniz'de istedikleri palamudu bulamazken, az miktarda avlanan balığın fiyatı da her geçen gün artıyor.

Hamsi bolluğunun yaşandığı Sinop açıklarında avlanan palamutlar, kentteki tezgahlarda tanesi 40 liradan alıcı buluyor. 

alamut4.jpg

Sinop Abalı Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ömer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamut avcılığı yönünden çok kısır bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Palamut azlığının fiyatlara da yansıdığını anlatan Tuncer, "Kasa kasa yerine tane tene avlanan palamut bu sezon çok değerli oldu. O nedenle fiyatların tavan yapması doğal. Çünkü yok denecek seviyede bir palamut avcılığı var. İlerleyen süreçte fiyatlar daha da artabilir." diye konuştu.

Tuncer, "Şu an en ucuz balık hamsi. Kilogramı 5 liradan başlayan fiyatlardan satılıyor. Yine istavrit 10 liradan satılıyor. Vatandaşlarımız daha çok bu balıkları tüketsin." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum