1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HASAN KARAL RİZE'DE HABER SİTESİ KAPATTIRDI!
HASAN KARAL RİZE'DE HABER SİTESİ KAPATTIRDI!

HASAN KARAL RİZE'DE HABER SİTESİ KAPATTIRDI!

TBMM’de mükerrer oy kullandığı haberinden dolayı; Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de internet haberciliği yapan bir siteyi hakaret ettiği gerekçesiyle kapattırdı. İşin skandal yanı ise aynı haberlerin ulusal basında çarşaf çarşaf duruyor olması!

A+A-

Rize bir hukuk skandalıyla çalkalanıyor.

 AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, TBMM’deki oylamada mükerrer oy kullandığı iddiasıyla kişilik haklarına hakaret edildiğini öne sürerek, Rize’den yayın yapan Ajans Rize isimli haber sitesini kapattırdı.

Kapatmaya gerekçe gösterilen haberde, TBMM’nin 7 Şubat’a kadar tatil edilmesi oylamasında aralarında Hasan Karal’ın da bulunduğu 5 milletvekilin hem elektronik sistemle, hem de oy pusulası göndermek suretiyle 2 kez oy kullandıkları iddia ediliyordu.

Konu ulusal basında da geniş yer bulurken Rize’den yayın yapan Ajans Rize internet haber sitesi, aralarında CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun açıklamalarının da bulunduğu bununla ilgili haberlerine Hasan Karal tarafından şahsına hakaret edildiği gerekçesiyle erişim yasağı getirtildi.

Bu haberlerin erişim yasağına rağmen halen görülebiliyor olduğu iddiasıyla Karal’ın avukatı tarafından yapılan ikinci başvuru sonrası Rize Sulh Ceza Hâkimliği, sitenin tamamen erişime kapatılması kararı verdi!

AYNI HABERLER ULUSAL BASINDA ÇARŞAF ÇARŞAF DURUYOR

Ajans Rize tarafından Konuyla ilgili yapılan haberler ise ulusal internet sitelerinde hiçbir erişim engeli olmadan yer alırken, Karal’ın Rize’deki bir internet sitesi ile uğraşması tepkilere neden oldu.

Rizeli vatandaşlar, “Bu suç ise diğer internet sitelerindeki aynı haberlere neden erişim engeli çıkmadı? Oda TV ‘Sahte oy kurnazlığı’ diye manşet atmış. Bu ve benzeri haberler birçok ulusal internet sitesinde halen aktif. Basit bir internet kullanıcısı arama motorlarında sahte oy yazıp aratsa tüm internet sitelerinde bu haberleri görebilir. Hasan Karal’ın gücü Rize’deki siteye mi yetiyor? Milletvekili olmak, iktidar partisi mensubu olmak; basının, halkın üzerinde eline geçirdiği gücü baskı unsuru olarak kullanmayı mı gerektiriyor?” diye tepki gösterdiler.

Sitenin sahibi Deniz Varlı ise hiçbir şekilde uyarı yapılmadan, hâkim kararı tebliğ edilmeden sitenin tamamen erişime kapatıldığını söyleyerek, yasal olarak itirazlarını yapıp haklarını koruyacaklarını söyledi.

Varlı, "Hasan Karal, TBMM’de mükerrer oy kullandığı iddia edilen AK Partili 5 vekilden biri. Yerel haber sitesi olarak Rize Milletvekilinin böyle bir olay ile gündeme gelmesini doğal olarak haber yaptım. Ertesi gün CHP’nin Rizeli milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun konuyla ilgili açıklaması sitede yayımlandı. Diğer iki haberde de bu konuya atıfta bulunuluyor. Sayın vekil, başvurusunda hakkında asılsız haber yaptığım için benden şikayetçi olmuyor, Sulh ceza hakimine gidip, savunmasız, duruşmasız, tebligatsız kapatma kararı aldırıyor. Burada yargılama yok; ben yargılanmak istiyorum. Sayın Karal 'Ben sahtekar değilim, Deniz Varlı’dan şikayetçiyim’ demeliydi. Bunu yapmayıp sulh ceza hakiminden sitenin kapatılma kararı çıkarılması hukuk tarihine geçebilecek bir skandaldır." dedi

Bekaroğlu: Akıl dışı bir şey

Konuyla ilgili CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, meseleyi meclise taşımaya hazırlandığını belirtip, mahkeme kararının ‘akıl dışı’ olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Olayı bugün öğrendim. Konuyu meclise taşımak için hazırlıklar yapıyorum. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Siteye dava açarsınız, açıklamayı yapan bana dava açarsınız ama öyle yapmıyor, engelleme de yetmeyip komple siteyi kapatıyor. Akıl dışı bir şey. Bunun peşine düşeceğim. Hasan Karal, Rize’deki bütün medyayı bir yere toplamış, değişik kurumlara reklam bütçesi vererek hepsini toplayıp, kendi aleyhinde bir haber yaptırmıyor. Bu Türkiye’nin görüntüsüdür. Hükümet referandum sürecinde muhalefetin sesini çıkaracak bir yer bırakmıyor. Rize’de sesimi duyurabileceğim bir yer yok. Böyle bir şey görülmedi Türkiye’de."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum