1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hastaneye 'Kurtlar Vadisi' davası
Hastaneye 'Kurtlar Vadisi' davası

Hastaneye 'Kurtlar Vadisi' davası

Eşini hastanede kaybeden vatandaş, eşinin ölümünden Kurtlar Vadisi dizisini izlediklerini iddia ettikleri personeli sorumlu tuttu.

A+A-

Şanlıurfa'da eşini Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde kaybeden Halil Ataş isimli vatandaş, eşinin ölümünden Kurtlar Vadisi dizisini izlediklerini iddia ettikleri doktor ve hemşireleri sorumlu tuttu ve hastaneden davacı oldu.

Halil Ataş ve diğer müştekilerin avukatı Mehmet Dilan, olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Fethiye Ataş isimli mağdure soğuk algınlığı şikayetiyle Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Bronşit teşhisi konuluyor. Daha sonra kardiyolog olan doktor muayene ediyor ve 4 tane ilaç veriyor. 'Eve git bunları kullan, sonra kontrole gel' diyor. Bu bayan da eve gidip 4 kalp ilacını kullandıktan sonra daha fenalaşıyor. Nefes darlığı ve vücutta şişkinlik oluyor. Doktora tekrar gidiyor ve doktor da kalp servisine yatırarak tedaviye alınıyor. Gece 22.00 sıralarında hasta fenalaşıyor. Hemşireler doktoru arıyorlar ve 'acil müdahale etmeniz gerekiyor' diyorlar. Doktor da 'bir ağrı kesici yapın' diyor. Hemşireler ağrı kesiciyi yapıyor. Hasta daha da fenalaşıyor. Müştekilerin iddiasına göre, televizyonda Kurtlar Vadisi dizisi varmış. Hemşireler de diziyi izliyorlarmış. Hasta tekrar fenalaşınca hemşireler ikinci kez doktora haber veriyor. Doktor gelmiyor. Doktor 'o hasta için yapılacak bir şey yok, bulunduğu odadan alıp yan odaya bırakın' diyormuş. Bizim müvekiller acilden doktor çağırıyorlar. Kalp masajı yapılıyor. Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nden alınıp, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne götürüyorlar. Fakültede doktorlar 'hastaya zamanında müdahale edilmediğinden hastanın beyni oksijensiz kalmış' diyor. Beynin fonksiyonlarını kaybettiği belirtiliyor...Savcılık otopsi yaptı. Otopsi sonucu bekleniyor. Doktor ve hemşireliler hakkında savcılık, Şanlıurfa Valiliği'nden soruşturma açılması için izin istedi ve sonucu bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, müştekiler Halil, Aziz, Ali ve İbrahim Ataş, Balıklıgöl Devlet Hastanesi personelleri Dr. Mehmet H. Ö., Hemşire Leyla B. ile Ebru Y. hakkında görevi ihmal, meslekte ihmal ve kaygısızlık neticesinde mağdurenin bitkisel hayata girmesine neden olmaktan suç duyurusunda bulundu.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzet Korkmaz, olayda geçen personelin bir ihmali söz konusu ise idari soruşturmanın açılacağını, ancak böyle bir suçlamayı da kabul etmediğini söyledi. Korkmaz, "Haber biraz magazinleştirilmiştir. Adı geçen doktor, bilakis kalbi duran hastanın tekrar hayata dönmesini sağladı. Bu tür suçlamaları kabul etmiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız