1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hatay’da kurulacak çadır kent için Rize’den tırlar yola çıktı
Hatay’da kurulacak çadır kent için Rize’den tırlar yola çıktı

Hatay’da kurulacak çadır kent için Rize’den tırlar yola çıktı

İçerisinde depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak üniteleriyle birlikte 200 çadırlık çadır kent için Rize Belediyesi atölyesinde yapılan imalatlar tamamlanarak Hatay’a gönderildi.

A+A-

Hatay’da kurulacak olan “Çadır Kent” için Rize Belediyesi tarafından hazırlanan 200 Çadır ve hayırseverler ile paydaş kurumlarca hazırlanan yaşam malzemelerini taşıyan tırları Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sahil dolgu alanından yolcu etti.

tir1-011.jpg

İlk sevkiyatın gerçekleştiği uğurlamada tır şoförleri ile bir araya gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremi sonrası tüm Türkiye’den olduğu gibi Rize’den de deprem bölgelerine ciddi bir organizasyonla her alanda yardımların ulaştığını ifade etti.

tir3-006.jpg

Başkan Rahmi Metin; depremin ilk anlarından itibaren Rize’de birlik beraberlik sağlanarak valilik, Rize Belediyesi, ilçe ve belde belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların organizesiyle çok sayıda yardım tırının bölgeye ulaştığını ifade ederek, “Kurtarma ekiplerimizin de günlerdir mücadele verdiği deprem bölgelerinde gerek çadır anlamında gerekse vatandaşların hijyenik yaşamı açısından halen Türkiye’nin farklı bölgelerinden yardımlar gidiyor. Biz de Rize Belediyesi atölyesinde imalatını yaptığımız 200 adet çadırı ve beraberinde paydaş kurumlarımız, okullarımız ve esnaflarımızın katkılarıyla hazırlanan soba, odun, yatak, seyyar tuvalet ve duş kabini konteynırları, hijyen maddeleri gibi bir çok eşyayı yaklaşık 35 tırla Hatay’a sevkiyatını başlatmış bulunmaktayız. Biz de kurumdaki arkadaşlarımızla birlikte sabah itibariyle yeniden deprem bölgelerine hareket ederek Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman’daki arkadaşlarımızı ziyaret ederek ardından da Hatay’a hareket ederek orada oluşturacağımız çadır kentin kurulumuna iştirak edeceğiz. Bu süreçte Rize’den yardımlara katılarak emek harcayan her bir bireyimize ve paydaş kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

tir2-008.jpg

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız