1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Havalimanında Pazar Ardeşen taksici gerginliği
Havalimanında Pazar Ardeşen taksici gerginliği

Havalimanında Pazar Ardeşen taksici gerginliği

Rize Artvin Havalimanında, taksilerle usulsüz şekilde kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığı ve buna içerideki görevli bir polisin alet olduğu iddiaları Ardeşen ve Pazarlı taksicileri karşı karşıya getirdi.

A+A-

Cengiz Yıldırım
14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılımıyla hizmete açılan Rize Artvin Havalimanında, bugüne kadar taksi durağı ihalesinin yapılmamış olması, taksiciler arasında gerilime neden oldu.

taks3-002.jpg

Ardeşen ilçesinden gelen bazı taksicilerin, havalimanında içeride görevli bir polisle işbirliği yaparak kaçak yolcu aldıkları iddiası üzerine Pazar Kızkulesi Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Hızır Şükrü Doğanay ve üye taksiciler olay yerine gitti. Burada Ardeşen Şoförler Odası Başkanı aracılığıyla bazı taksicilerin usulsüz yolcu taşımacılığı yaptığı iddiası üzerine gerginlik çıktı.

taks2-003.jpg

Kooperatif Başkanı Doğanay, gelen bir telefon ihbarı üzerine havalimanına gittiğini ifade ederek, “Orada Ardeşen Şoförler Odası Başkanının oturmuş ve talimatlar vererek yolcularla Ardeşenli taksiciler adına pazarlık ettiğini bizzat gördüm. Görevli polis memuruna konuyu izah etmeme rağmen yine Ardeşen plakalı taksilere yolcu taşıdıklarını gördüm. Bunun üzerine Ardeşen Şoförler Odası Başkanına burada bu şekilde çalışamayacağını hatırlattım. Üzerime yürüdü ve bana hakaret etti. Gözümüzün önünde Ardeşen’den gelen dört taksi ile simsarlık yapıyor. Bize ihale yapılana kadar yolcu alınmayacak talimatı verildi. Pazar’da biz taksi çalıştıramıyoruz, Ardeşen’den gelip burada usulsüz şekilde yolcu alıyorlar. Bize ne denildi ise biz onu yapıyoruz. Kanunlara saygılıyız. Ama resmen sabrımızı zorluyorlar” dedi.

taks1-003.jpg

Çıkan gerginlik üzerine Pazar’daki yaklaşık 80 taksici esnafı Havalimanı bölgesine gelerek kooperatife destek verdi.

Olaylar üzerine Havalimanı’na gelen Pazar belediye Başkanı Ahmet Basa ve İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş taksicilerle bir toplantı yaptı.
Yapılan karşılıklı konuşmaların ardından gerginlik büyümeden önlendi.

Yaşanan olayların, havalimanının hizmete açılmasına rağmen halen taksi durağı ihalesinin gerçekleştirilmemiş olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
29 Yorum