1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Hayal'den Tuncel'e terörist ithamı
Hayal'den Tuncel'e terörist ithamı

Hayal'den Tuncel'e terörist ithamı

Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır savcılığıa verdiği dileçede Erhan Tuncel'i Trabzon'u karıştırmakla görevli bir terörist olarak nitelendiriyor!

A+A-

Gazeteci Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Yasin Hayal'in avukatı Fatih Çakır'la yaptığı görüşmede verdiği bilgilerin soruşturmanın seyrini değiştirecek nitelikte olduğu belirtildi.
Avukat Fatih Çakır'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçesinde, Erhan Tuncel'in Yasin Hayal'i yönlendirmesi ile ilgili önemli notlar bulunuyor.
ERHAN TUNCEL TERÖRİST İDDİASI
Hrant Dink'in TCK'nın 301. maddesinden ceza aldığı ve yerel yargılamanın bittiği tarihte Erhan Tuncel'in Yasin Hayal ile irtibata geçtiği dilekçede belirtiliyor.
Dilekçede şöyle deniyor: "Erhan Tuncel, Yasin Hayal'e Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk'ün kendisine 'Bu bayrak yere düştü, bayrağı yerden kaldırma görevi Erhan ve Yasin'e aittir' dediğini belirtmiş ve onun bu sözünün gereğinin yerine getirilmesi maksadıyla Erhan Tuncel'in cinayeti planlamaya başladığını belirtmiştir. Burada dikkati çeken husus, Öztürk'ün isminin Yasin Hayal'in milli ve manevi değerlere olan saygısını çok iyi bilen azmettirici Erhan Tuncel tarafından müvekkilimi etkilemek maksadıyla kullanılmış olma ihtimalidir. Yine müvekkilim, Erhan'ın cinayeti kendisinin işlemesi yönünde bu kışkırtmalarına kapılmamış fakat müvekkilin çevresinde bulunan tetikçi Ogün Samast ile irtibata geçerek cinayeti onun işlemesini sağlamıştır. Bu bağlamda müvekkilimin cinayete katkısı ancak yardım ve yataklık olarak nitelenebilecek, silah ve mermi temini ve bir miktar para yardımından öteye geçmemektedir"
Dilekçede Erhan Tuncel'in aşırı sol örgütlerle bağlantısına da dikkat çekilerek şöyle denildi: "Müvekkilim, her daim dinden diyanetten dem vuran Erhan Tuncel'in kendisi ile arkadaş olduğu 5 yıllık süreçte bir kez olsun namaz kıldığına şahit olmadığını ve dolabında her zaman alkol bulundurduğunu belirtmiştir. Bunlar ilk bakışta göze çarpan önemli unsurlar olmayabilir ancak sağ görüşlü terör örgütlerinde öne çıkan cihad mantığında bu türden davranışların kesinlikle tasvip edilmediği ve şehadet ve gaza mantığı güden eylemlerde bu tür hal ve hareketlere kesinlikle yer verilmediği ispatlanmış olgulardır."
Erhan Tuncel'in tam tersi davranışlar sergilediği belirtilen açıklamada şu görüşler ileri sürüldü: "Sabancı suikastını devamlı övmesi, takdir etmesi ve bulunduğu her ortamda provokatif yorumlar yapması da bununla ilgilidir. Müvekkilimin düşüncesi Erhan Tuncel'in önce sağ görüşlü ve legal Alperen Ocakları'na sızan ve sonrasında yine müvekkilimi azmettirdiği Mc Donald's olayı ile de önce emniyet sonrasında da jandarma istihbarat birimlerine sızmış Doğu Karadeniz Bölgesi, özellikle de Trabzon'u karıştırmak için görevlendirilmiş iyi eğitimli bir terörist olduğudur"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız