1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hayatı Özge'ye uyarladılar
Hayatı Özge'ye uyarladılar

Hayatı Özge'ye uyarladılar

Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki özürlü Özge için adeta herkes seferber oldu.

A+A-

NECMETTİN YARICI
Okul yönetimi Özge'nin sıkıntı yaşamaması için önlemler aldı, 4. kattaki sınıfını birinci kata taşıdı.

Baba Nurettin Kan da, ilginç bir uygulamaya imza atarak, kızının eve rahat giriş-çıkışı için ikinci kattaki evin balkonuna vinçli asansör yaptırdı.


İlçenin Deniz Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuklu Nurettin ve Hediye Kan çiftinin en küçük çocukları olan 12 yaşındaki Özge, bebekliğinde kas gelişememe hastalığına yakalandı. Tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Özge, 3. sınıfa kadar tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul'da okudu. Bu yıl Rize'ye dönen aile Özge'yi evlerine yakın olan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'na kayıt ettirdi.

OKUL YÖNETİMİ SAHİP ÇIKTI, DEĞİŞİKLİKLER YAPTI
4. sınıftan eğitimine devam eden Özge için okulda da çeşitli düzenlemeler yapıldı. Okul Müdürü Sezai Kesimal, küçük çocuğun tekerlekli sandalye ile girip çıkabilmesi için rampalar yaptırdı, özel tuvalet inşa ettirdi. Ardından okulun 3. katında eğitim gören 4. sınıf, Özge'nin kolayca girip çıkabilmesi için birinci kata alındı. Böylelikle Özge'nin tüm ihtiyaçları karşılandı.

BALKONA VİNÇ ASANSÖR
Önceleri evden annesin sırtında yola kadar inip, tekerlekli sandalye ile okula gidip gelen Özge'nin gidiş gelişi sorun yaratınca babası Nurettin Kan çözüm aramaya başladı. Nurettin Kan, çareyi evin balkonuna vinçli bir asansör kurmakta buldu. Evin balkonuna aslında yük taşımak için kullanılan vinç kuran Nurettin Kan, yaptırdığı özel kabinle kızını tekerlekli sandalyesi ile birlikte bina dışından yukarı çekiyor, ya da evden indirip okuluna gönderiyor. Nurettin Kan, "Bu sistemi yüksek katlara odun taşıyan bir arkadaşımdan gördüm. O, 125 kilo çekebilen bir asansör motoru kullandığını söyledi. Ben balkona 1 ton yük çekebilecek sistem kurdum. Sonuçta can taşıyoruz. İlk başlarda kızım rahatsız oldu ama sonra alıştı. İkinci kata indirip çıkartmak çok zor oluyordu. Kızımda eziyet çekmekten kurtuldu" diye konuştu.

AİLEDEN OKUL YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR
Anne Hediye Kan, öncelikle okulda çocuğu için yapılan düzenlemelerin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek okul yönetimine teşekkür etti. Okul Müdürü Sezai Kesimal da,"Özge'nin eğitim öğretimini aksamadan sürdürmesi için okula rampa, özel tuvalet yaptırdık. 4. sınıfı zemin kata indirdik. El birliği ile ona yardımcı oluyoruz" dedi. Küçük Özge de, asansörden önceleri korktuğunu ancak sonra alıştığını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum