1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Heliski iptalinin nedeni helikopter vergisi!
Heliski iptalinin nedeni helikopter vergisi!

Heliski iptalinin nedeni helikopter vergisi!

helikopterlere uygulanan aylık 2 bin 500 liralık verginin, günlük bin 500 liraya çevrilmesi nedeniyle bu yıl heliski yapılamayacağı belirtildi.

A+A-

Rize'nin Kaçkar dağlarında 6 yıldır yapılan ve büyük ilgi gören helikopterle kayak sporu Heliski'nin, yurt dışından getirilen helikopterlere uygulanan aylık 2 bin 500 liralık verginin, günlük bin 500 liraya çevrilmesi nedeniyle bu yıl yapılamayacağı belirtildi.

Dünyada sayılı bölgelerde yapılabilen helikopterle kayak sporunun Türkiye'deki merkezi haline gelen ve 6 yılda yaklaşık 2 bini aşkın sporcuyu ağırlayan Kaçkar dağlarında bu yıl Heliski organizasyonu iptal edildi.

Heliski'yi Türkiye'de başlatan Turkey Heliski firması yöneticisi Thierry Gasser, 2005 yılından bu yana Rize'de gerçekleştirdikleri kayak organizasyonu ile Avrupa ve diğer ülkelerden sporcuları bölgeye getirdiklerini hatırlattı.

TÜRKİYE'DE HELİSKİ HELİKOPTERİ YOK

Bu spor için yurt dışından bölgeye özel olarak helikopterler getirdiklerini ancak bu yıl uygulanan yüksek vergi artışı nedeniyle getiremeyeceklerini ifade eden Gasser, şöyle konuştu: "Önceki yıllarda aylık 2 bin 500 lira olan tarife, bu yıl günde bin 500 liraya olarak belirlendi. Bu da ücretin ayda 45 bin lirayı bulması anlamına geliyor. Sadece Heliski için yur dışından getirtilen helikopterler için bu uygulama yapılacak. Ancak, Türkiye'de Heliski faaliyetine uygun helikopter bulunmuyor. Heliski'nin Türkiye'de kaliteli bir biçimde gelişebilmesi için elimizden geleni yaptık. Ancak, 6 yıllık başarılı çalışmanın ardından elimizde olmayan nedenlerden dolayı faaliyetimizi iptal etmek zorunda kaldık."
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum