1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Hem MİT'e hem JİTEM'e çalışmış!
Hem MİT'e hem JİTEM'e çalışmış!

Hem MİT'e hem JİTEM'e çalışmış!

Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddia edilen polis muhbirinin aynı zamanda Jandarma için de çalıştığı anlaşıldı.

A+A-

Hrant Dink cinayetinde azmettirici olduğu iddia edilen polis muhbirinin durumunu inceleyen Mülkiye Başmüfettişleri, korkunç bir gerçekle karşılaştı. Tuncel'in Polis Muhbirliğinden JİTEM'e de çalıştığı için atıldığını ifade eden İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, "Bizden de jandarmadan da para alarak kazancını katlamıştı" dedi.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun emriyle ilk olarak Trabzon'da incelemelerin tamamlayan Mülkiye Başmüfettişlerinden ikisi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderken, ikisi de Ankara'da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda Gazeteci-Yazar Hrant Dink cinayetini araştırmaya başladılar.
İstihbarat'taki Yasin Hayal ve grubuna ilişkin yapılan tüm çalışmaları inceleyen müfettişler Y.İ.E (Yardımcı İstihbarat Elemanı) olarak kayda giren ve olayın azmettirici olduğu iddia edilen Erhan Tuncel'e ilişkin kayıtları da mercek altına aldılar.
"EYLÜL SONUNA KADAR"
Bu arada Tuncel'in halen İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından Muhbir yapıldığı anlaşılırken, 2006 yılının Eylül sonuna kadar da kullanıldığı belirlendi. Aynı tarihe kadar Tuncel'in irtibatlı olduğu Yasin Hayal ve beraberindekilerin telefonlarının 3 aylık süreçte dinlendiğini anlayan müfettişler, Akyürek'e ilk olarak ne kadar Tuncel'e ne kadar para aktarıldığını ve karşılığında ne tip bilgiler alındığı soruldu. Akyürek ve bu kişiye zaman zaman gerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminde gerekse, İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde yüklü rakamlar olmamakla beraber para verildiğini doğrularken, "Ancak Eylül sonunda bunu kestik" dedi.
"JİTEM'E GEÇTİ"
Tuncel'den alınan bilgilerin sürekli olarak resmi kaynaktan yetkili mercilere aktarıldığını ifade eden Akyürek'e Başmüfettişler, "Eylül 2006 sonunda muhbirlikten neden attınız" diye sordu. Akyürek, bu kişinin son dönemde düzenli görüşmelere gelmediğine dikkat çekerek, "Görüşmelerde de artık eskisi gibi ciddi bilgiler vermemeye başlayınca şüphelendik. Ardında da telefon trafiğini inceleme aldık. Aldığımız bilgi ise tamamı jandarma istihbarat çıkınca görevine son verdik" dedi.
Bir süre Tuncel'in her iki istihbarat kuruluşunu da idare etmeye çalıştığının altını çizen Akyürek, "Atıldıktan sonra Trabzon'daki istihbaratçı arkadaşlara (Onlar daha iyi ücret ödüyor) gerekçesiyle böyle yaptığını söylemiş. Bizimkilerde yapılan telefon incelemesinde kullandığı numaranın aradığı telefon numaralarının yüzde 70'nin JİTEM'e ait olduğunu bildirdiler" dedi.
Müfettişlere, "Polis istihbarat yönetmeliği"ni de hatırlatan Akyürek, "Bizde bir başka istihbarat kurumu tarafından kullandığı anlaşılan elamanın işine son verilir. Bizden de jandarmadan da para alarak kazancını katlamıştı" dedi.
Bu gelişme üzerine Mülkiye Başmüfettişleri, Tuncel ve beraberindekilerin kullandıkları cep ve sabit telefonların dökümlerinin alınması ve irtibatlı olduğu jandarma istihbarat elemanlarının belirlenmesini istediler. (ANKA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız