1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hem okul hem trafik istasyonu
Hem okul hem trafik istasyonu

Hem okul hem trafik istasyonu

Pazar'da hayırsever işadamı tarafından yapımı üslenilen ilköğretim okuluna yer bulma amacıyla yıkılan bölge trafik istasyonunun yenisi yapılıyor.

A+A-

Rize'nin Pazar ilçesi Ocak köyü Hamidiye mevkiinde hayırsever işadamı tarafından yapılacak ilköğretim okuluna yer temini amacıyla Bölge Trafik İstasyonu yıkılmıştı. Hayırsever işadamının 20 bin YTL desteğiyle mevcut alanın önündeki lojman ile karayoluna sıfır bölümde atıl duran arazi değerlendirilerek yeni Bölge Trafik İstasyonu'nun inşaatına başlandı.

İnşaattaki çalışmaları yerinde inceleyen Pazar Kaymakamı Yalçın sezgin hem atıl durumdaki arazinin değerlendirilerek Bölge Trafik İstasyonu'nun daha iyi hizmet vereceği yeni bir yere kavuşacağını hem de aynı arazide bir okul inşa edileceğini belirterek, “Pazar ilçemizde kamu kuruluşlarının okul ve benzeri binaların yapılabileceği hazine arsasında bir kıtlık söz konusu. Dolayısıyla bundan sonra biz okul da yaptıracaksak, başka türlü bir tesis de yaptıracaksak mevcut arsalar üzerinde bir takım dönüşümler yaparak çözüm üreteceğiz. Burada da o uygulamayı yaptık. Burası Emniyet Müdürlüğü'ne tahsisli bir arsa idi. Bölge Trafik İstasyonu ve lojmanları varidi. Emniyet Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereği biz kendilerine yukarıda Ocak Köyünde bir miktar arsa verdik. Ayrıca Bölge Trafik İstasyonu'nun mevcut binasını yıkarak yenişsini yapma taahhüdünde bulunduk. Bu taahhüdümüzü yerine getiriyoruz. Hayırsever işadamımız tarafından bu istasyonun yapılacağına dair protokol imzalanmıştı. Ancak daha sonra hayırsever işadamı Pazar Kaymakamlığı'na 20 bin YTL bağışta bulunarak bunun tarafımızdan yapılmasını istedi. Biz de bu bağışı kabul ettik. Buradaki inşaata başladık. Tabii ki bu bina 20 bin YTL'nin çok üzerinde bir maliyete tekabül edecektir. Bu da yerel imkânlarla karşılanarak yerine getirilecektir. Biz böyle bir arsada bir taşla iki kuş vuracağız. Bu arsada hem bir tane okul yaptırmış olacağız hem de ölü olarak tabir ettiğimiz binanın kıyısındaki alanı değerlendirerek orada istasyon binamızı yapıyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum