1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin’in fotoğrafını çekecekler
Hemşin’in fotoğrafını çekecekler

Hemşin’in fotoğrafını çekecekler

Bu yıl 11-15 Temmuz 2007 tarihleri arasında Hemşin’de yapılması planlanan 11. DASK DOGAY (Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması) başladı.

A+A-

Zafer PEHLİVAN - Kısa adı “DASK” olan “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” tarafından bu yıl on birincisi düzenlen ve 4 gün devam edecek olan Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması Rize’nin Hemşin ilçesinde başladı.
1995 yılından bu yana her yıl düzenlenen DASK DOGAY sırasıyla BOLU (Aladağlar ve Mengen), KASTAMONU (Azdavay), KONYA (Hadim), BURSA (Keles), MUĞLA (Milas - Bafa Gölü), ANTALYA (Kaş), KÜTAHYA (Frig Vadisi), ISPARTA (Eğirdir Gölü) ve SAKARYA (Taraklı) da yapılmıştı.
Yarışmacıların dışında, izleyici olarak katılmak isteyenlere de açık olan etkinlik süresince Hemşin yaylalarında yürüyüşler, saydam gösterileri ile yan etkinlikler düzenlenecek. İzleyici ve yarışmacılar tercihlerine göre kendi olanaklarıyla çadırlarda veya Hemşin ilçesi ve köylerindeki evlerde konaklayabilecekler.
DOGAY bölümünde yarışmacıları kendilerine verilecek iki adet 36’lık saydam film ile iki gün çekim yaparak, üç kategoriye katılabilecekler.
ÇOCUK DOGAY’da ise birer 36’lı saydam film verilecek, fotoğraf ve doğa eğitimi ağırlıklı toplu çekimler yapılacak.
Ödül Töreni, 14 Temmuz 2007 Cumartesi, 19.30’da Rize’nin Hemşin ilçesinde yerel etkinliklerle birlikte yapılacak.

Hemşin belediye Başkanı Başar Cumbur yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl Hemşin’in tanıtımı için başka bir etkinlik düzenliyoruz. Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) ile ortaklaşa Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması… Yurt içi ve dışından gelecek fotoğrafçılar Hemşin’de 4 gün boyunca çeşitli kategorilerde görüntü avlayacaklar ve bu görüntülerle yarışacaklar. Bu yarışmayı Hemşin’de yapmamızın amacı, ev pansiyonculuğunu geliştirmek, yöremizi tanıtmaktır. 500–600 kişilik bir katılım bekliyoruz. Bu yarışmanın Hemşin’de gerçekleştirilmesini sağlayan DASK Yönetim Kurulu ve Üyelerine, her türlü desteği veren Sayın Rize Valimiz Kasım ESEN ve Kaymakamımız Fehmi Sinan Niyazi’ye, başta BM Mühendislik ve İnşaat A.Ş. olmak üzere tüm sponsorlarımıza Hemşin Halkı adına teşekkür ediyorum. Akşamları merkezde küçük çaplı etkinlikler olacak. 14 Temmuz’da da ödül töreni yapılacaktır. Tüm hemşerilerimiz akşam etkinliklerine ve ödül törenine davetlidir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız