1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de bir ilk gerçekleştirildi
Hemşin'de bir ilk gerçekleştirildi

Hemşin'de bir ilk gerçekleştirildi

Rize'nin Hemşin ilçesinde, bölgede alışık olunmayan bir yarışma düzenlendi.

A+A-

Zafer PEHLİVAN
Hemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kursiyerler arası bilgi ve kültür yarışması büyük ilgi gördü.

2011–2012 eğitim öğretim yılında açılan kuaförlük, sepet örücülüğü, Rize bezi dokuma, ev tekstili hazırlama ve makine nakışı kurslarına devam eden kursiyerlerden oluşan yarışmacıların katıldığı bilgi ve kültür yarışması Hemşin Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı.

hems1.20120425091758.jpg

Programa İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Garnizon Komutanı Meftun Anaklı, Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim Önal ile kursiyer yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim Önal yaptığı açılış konuşmada halk eğitimin misyonunun beşlikten mezara kadar bireyleri eğitmek olduğunu belirterek amaçlarının bu eğitimle iyi insan, iyi vatandaş ve iyi meslek sahibi bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Halk Eğitimin üretime ve istihdama yönelik çalışmaları sonucu aile ve yurt ekonomisine katkı sağladığını vurgulayan Önal, duygu ve düşüncelerini kendi yazmış olduğu bir şiirle katılımcılara aktardı.

hems3.20120425091833.jpg

Yarışmada Yöresel bilgileri içinde bulunduran genel kültür, tarih, coğrafya, matematik alanlarını kapsayan 20 soru soruldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve izleyenleri heyecanlandıran zaman zaman coşturan bu yarışma sonucunda 20 sorunun 19’unu doğru cevaplayan kuaförlük kursu yarışma grubu birinci oldu. 18 soruya doğru cevap veren sepet örücülüğü kursu ikinci, 16 soruya doğru cevap veren Rize bezi dokuma kursu ve ev tekstili hazırlama kursu üçüncü olurken,  makine nakışı kursu yarışma grubu da dördüncü oldu.

Yarışmada birinci gelen grubun üyelerine birer çeyrek altın verilirken; 2, 3, 4 ve 5’incilere de hediye çekleri ve çeşitli ödüller takdim edildi.

hems2.20120425091852.jpg

Yarışma sonrası kısa bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Faruk Erdem Rize ve Hemşin'de ilk defa düzenlenen 'kursiyerler arası bilgi ve kültür yarışması' etkinliğinin çok önemli olduğunu belirterek, gelecek yıllarda bu yarışmanın tekrarlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Kaymakam Erdem, Karadeniz Bölgesinde halk eğitim kurslarına bayanların daha çok katıldığını ve kalorifer ateşçiliği kursuna dahi bayanların katılıp sertifika aldığını ifade ederek, böylece aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

hems5.jpg

hems4.jpg

hems6.jpg

hems7.jpg

hems8.jpg

hems9.jpg

hems11.jpg

hems10.jpg

hems12.jpg

hems13.jpg

hems14.jpg

hems15.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum