1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de HES karşıtı eylem
Hemşin'de HES karşıtı eylem

Hemşin'de HES karşıtı eylem

Rize'nin Hemşin ilçesinde yapılması düşünülen 2 adet hidroelektrik santraline (HES) karşı çıkan yöre sakinleri, bugün bir protesto gösterisi yaptı.

A+A-

İlçenin Kantarlı köyü çevresinde yapılması düşünülen HES için bölgede toplanan ilçe halkı, ellerindeki pankartlarla çalışmaları protesto etti. Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı ilçede protestocular ellerinde taşıdıkları pankartlarla HES'lerin yapılmasına karşı çıkarken, Belediye Başkanı Başar Cumbur da eylemcilere destek verdi.



Çoğunlukla kadınlardan oluşan göstericiler, HES kurulacak bölgede canlı varlık olmadığı yönünde yapılan açıklamalara da tepki vererek, derede yakaladıkları kırmızı benekli alabalıkları örnek gösterdi.

Hemşin Belediye Başkanı Başar Cumbur, ilçenin doğal yapısını bozacak projelere karşı olduklarını kaydederek, "Su zaten yok denecek kadar az. Siz 6 kilometre boruyla suyu taşıdığınız zaman Hemşin'deki bütün canlılar yok olur. Üstelik ikinci santral için de hazırlık var. Cipen düzlüğünden Pazar ilçesinin üst bölgesine borularla su akıtırsanız Hemşin Deresi diye bir şey kalmaz. Hemşin Deresi olmayınca da Hemşinliler de olmaz" diye konuştu.

Hemşin halkının son derece duyarlı olduğuna işaret eden Başkan Cumbur, "Hemşinli, Hemşin'i katledecek yatırım gibi görünen çalışmalara nasıl karşı olduğunu göstermiştir. Bizler Hemşin'i ayağa kaldıracak projelere 'Evet', fakat Hemşin'i yok edecek projelere 'Hayır' diyoruz" şeklinde konuştu.

Cumbur, ayrıca enerji üretimi için küçük çaplı değirmen tipi projelerin kendilerine sunulması halinde değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.

Eylemde bayanların daha fazla olması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum