1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HEMŞİN'DE ORMAN YANGINI
HEMŞİN'DE ORMAN YANGINI

HEMŞİN'DE ORMAN YANGINI

Hemşin'in Akyamaç köyünde çıkan örtü yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor

A+A-

Rize'nin Hemşin İlçesi Akyamaç Köyü kırsal alanda çıkan orman yangını orman müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

yng-004.jpg

Hemşin Belediye Başkanı Halim Bekar, önceki gün kırsal alanda başlayan yangının ekipler tarafından söndürüldüğünü ve soğutma çalışmaları yapılırken bugün ulaşıma kapalı bir mevkide yeniden başladığını ifade etti. 

Ulaşım zorluğu nedeniyle müdahalede zorluk yaşandığını ifade eden Bekar, yerleşim alanlarını tehdit eden bir durum bulunmadığını söyleyerek ilgili birimlerin yangının söndürülmesi noktasında teyakkuz halinde olduklarını belirti.

HEMŞİN KAYMAKAMLIĞI'NDAN BASIN AÇIKLAMASI:

Yangınla ilgili Hemşin Kaymakamlığı'ndan da bir açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı ifade edilerek, "Hemşin ilçesi Akyamaç Köyü'nden 2 Nisan 2024 tarihinde saat 11.00 civarında gelen yangın ihbarına, 11:30'da 1 arazöz, 4 ilk müdahale aracı ve 24 personel ile müdahale edilmiştir. Yangın, yerleşim yerlerinden uzakta olup, örtü yangını şeklinde seyretmiştir. Yangının etrafı güvenli hat ile çevrelenmiş olup tehlike arz etmemektedir. Yangın alanına ulaşımın olmaması, arazinin çok eğimli olması ve örtü yoğunluğunun fazla olması nedeniyle içeride kalan örtü tabakası kısmen duman ve havanın kararmış olmasıyla alev görüntüsü oluşturmaktadır. Ekipler gece boyunca müdahale ve takibe devam etmektedir. Hemşehrilerimizin endişelenmesine gerek yoktur, durum kontrol altındadır." denildi.

hmsn-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum