1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de sepet örme kursu ilgi çekiyor
Hemşin'de sepet örme kursu ilgi çekiyor

Hemşin'de sepet örme kursu ilgi çekiyor

Hemşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Mutlu Mahallesinde açılan Sepet Örücülüğü Kursu ile yok olmaya yüz tutmuş bir gelenek yaşatılıyor.

A+A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim Önal ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hızır Hatırnaz, Hemşin Mutlu Mahallesinde açılan Sepet Örücülüğü Kursunu ziyaret edip kursiyerlerle sohbet etti.

sepet3.jpg

Kurs çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Azim Önal, yok olmaya yüz tutmuş sepet örücülüğü ve buna benzer el sanatlarını içeren kursların açılmasını sağlayan mahalle sakinleri ile görevli usta öğretici ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hızır Hatırnaz’a da bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

sepet2.20131111131642.jpg

“Amacımız adama iş değil, işe adam bulmaktır” diyen Müdür Önal, “Sepet örücülüğü kursu da bu bağlamda düşünülerek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce açılan bir kurstur. Kurstaki kursiyerlerimiz geleneksel olarak yapılan bu çalışmaları yaparak-yaşayarak genç nesillere de aktarmaya vesile olmaktadır. Bu çalışmaların başarılı geçmesi için yapılacak her türlü maddi ve manevi katkıya hazırız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün engelli vatandaşlarımız için de bu kursu ilçe merkezinde açtık. Kursiyerlerimize bu kursa katılmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

sepet1.20131111131653.jpg

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hızır Hatırnaz da kursun hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri açıldığını belirterek “Kursiyerlerin fedakârlık gösterip bu geleneksel sanatı yaşatma çabalarını takdirle karşılıyoruz. İnşallah ürettikleri ürünleri kendi ihtiyaçlarında veya satarak aile ekonomisine katkı yapacak duruma gelirler.” diyerek bir sanat öğrenmenin ve bunu yaşatmanın önemini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız