1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin’de sıra dışı bir sergi
Hemşin’de sıra dışı bir sergi

Hemşin’de sıra dışı bir sergi

KTÜ Biyoloji Bölümünden Dr. Halime Koç Gür ’ün “Hemşin Amfibi ve Sürüngen Çeşitliliği” konulu fotoğraf sergisi Hemşin Belediye Başkanlığı binasında açıldı.

A+A-

Zafer PEHLİVAN - HEMŞİN
16 – 17 Mart 2020 tarihlerini kapsayan ve Hemşin Kaymakamı Bayram Sağır ile Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekâr’ın katılımıyla açılışı yapılan sergide, Hemşin yöresinde yaşayan amfibi ve sürüngenlere ait kırk fotoğraf yer alıyor. 

serg4-020.jpg

Dr. Halime Koç Gür, KTÜ Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı araştırma ekibi tarafından yörede iki yıl süren arazi çalışmaları sırasında kayıt altına alınan amfibi ve sürüngen türlerinden bazılarına sadece Karadeniz Bölgesinde rastlanırken; bazılarının ise nesillerinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

serg2-020.jpg
 
Çalışması hakkında bilgi veren Dr. Halime Koç Gür; “Çalışmalarımızda Hemşin’de amfibi ve sürüngen türü olarak yaklaşık 20 – 25 tür tespit ettik. Çalışmalarımız sürüyor. Bu sayı artabilir. Bu türlerden Klark Kertenkelesi adlı tür Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından tehdit altında kategorisinde kabul edilen bir türdür. Bununla birlikte Kafkas Semenderi duyarlı düzeyinde kabul edilen ve tehdit altında kalmaya yakın bir türdür. Kafkas Kurbağası, Kuzey Şeritli Semenderi ve Baran Engereği adlı türler ise tehdide yakın ölçeğinde kabul edilen türlerdir. Bu hayvanların korunması gerekmektedir. Korunmada tanıma önemlidir. Tanımadan bir şeyi koruyamazsınız. Bu hayvanları tanıtmak ve bu bilinci yerleştirmek için böyle bir sergi düzenledik “ şeklinde konuştu.

serg3-022.jpg

serg1-022.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum