1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşin'de yine HES gerginliği
Hemşin'de yine HES gerginliği

Hemşin'de yine HES gerginliği

Rize’nin Hemşin İlçesi’ndeki ÇED bilgilendirme toplantısında, bir gurubun protestosu nedeniyle gergin anlar yaşandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Hemşin ilçesinde Mars Enerji firması tarafından yapımı planlanan Yeşildere Hidroelektrik Santrali ve Regülatöre için gerçekleştirilmek istenen Çevre Etkileşim Değerlendirme (ÇED) Bilgilendirme toplantısı protestoya sahne oldu.

32147

29 Eylül 2010 tarihinde ilki düzenlenen toplantı Hemşin Belediyesi’nin toplantı yerini yasal prosedür tamamlanmadığı gerekçesiyle kapatması üzerine gerçekleştirilememişti. Bu nedenle bugün yeniden gerçekleştirilmek istenen toplantı yine aynı gurubun protestolarına sahne oldu.

32148

Hemşin Belediyesi Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılan gurup bir süre toplantıyı dinledikten sonra, firma yetkililerine tepki göstererek ayağa kalkıp sloganlar attılar.

“HES şirketi, Hemşin’e terk et” şeklinde sloganlar atan gurup, firma yetkililerinden projeyi iptal etmelerini ve ilçelerini terk etmelerini istediler. Kızgın kalabalık slogan atarak salonu terk etti.

32150

Firma yetkilileri ve Çevre Orman Bakanlığı görevlileri, halk katılımı sağlanamadığı şeklinde rapor tutarak toplantıyı iptal etmek zorunda kaldılar.

32149

Bazı Hemşinliler yaptıkları açıklamada, derelerinin kurumaması için ilçelerinde HES projesi istemediklerini belirttiler. Hemşinliler adına bir basın açıklaması düzenleyen Hemşin Derneği Başkanı Hasan Küçük, “Hemşin’de üç adet. Rize’de ise 94 adet HES yapılmasının planlanması bilime, planlama kurallarına aykırıdır. Bunun çarpıcı örneklerini İkizdere’de gördük. Bu konuda üniversitelerde bilim insanlarının bölgede eko sistem bozulacağı için 20 yıl sonra bölge çöl olacaktır saplamaları davamızda ne kadar haklı olduğumuzun kanıtıdır” dedi.

32151

Basın açıklamasının ardından, ilçede yapılacak HES projesi sonrası gelecekte yok olacağı ileri sürülen organik ürünler sergilendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
25 Yorum