1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hemşinliler yayladan Lazca türkülerle indi!
Hemşinliler yayladan Lazca türkülerle indi!

Hemşinliler yayladan Lazca türkülerle indi!

Çamlıhemşin'de kar nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar yolların açılmasıyla yayladan dönüşe geçerken kameralara ilginç görüntüler yansıdı.

A+A-

YALÇIN ŞAHİN - YAVUZ GÜNAY
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca koyu Marselevat vadisinde aniden bastıran kar yağışı sonucu 12 gündür yaylada büyükbaş hayvanlarıyla mahsur kalan vatandaşlar, Özel İdare tarafından yollarının açılmasıyla dönüşe başladılar.

21 hanede yaklaşık 80 kişinin mahsur kaldığı öğrenilirken vatandaşların bazıları araçlarla bazıları da yürüyerek yayladan dönmeye başladılar.

yayla2.jpg

Kameralara konuşan yaylacılar, ani bastıran kar nedeniyle yollarının kapanması sonucu mahsur kaldıklarını belirterek, yiyecek konusunda bir sıkıntı duymadıklarını ancak yaşlı ve hasta insanlar nedeniyle tedirginlik duyduklarını ifade ettiler.

yayla1.jpg

Geçen hafta aniden başlayan yoğun kar yağışı ile kapanan yolların açılması için yardım istemek zorunda kaldıklarını anlatan Topluca Köyü Muhtarı Yusuf Çiçenoğlu, “Bu vadide halkımız 6 ay konaklıyor ve bu yolların kapanması halkımızı mağdur ediyor. Yollarımızın dar ve bakımsız olması ulaşımı güçleştiriyor. Kasım ayında kar yağmasını beklemeyen köylü biraz daha vadide konaklamayı düşünüyordu ancak kar yağışları müsaade etmedi. Bir haftadır bu vadide mahsur kalan köylülerimize sağ selim ulaştık hamdolsun. Köy hizmetlerinin bu yoğun temposuna rağmen imdadımıza yetişmesinden dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.

yayla3.jpg

Dönüş yolunda Lazca türkü ve ağıtlar yakan iki yaylacı ise ilginç görüntüler ortaya koydular. İşte ani bastıran kar sonrası Çamlıhemşin’de mahsur kalan vatandaşların, yolların açılmasının ardından yayla dönüşü manzaraları ve Yalçın Şahin’in kamerasına takılan ilginç detaylar:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum