1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Her cemaat kendini seçilmiş zannediyor!
Her cemaat kendini seçilmiş zannediyor!

Her cemaat kendini seçilmiş zannediyor!

Pazar'da 'Müslümanca düşünme ve yaşama sorunumuz' konulu bir konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, konuşmasında, ilginç detaylara yer verdi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı Pazar'da 'Müslümanca düşünme ve yaşama sorunumuz' konulu bir konferans verdi.

konf4-005.jpg

Pazar Belediyesi Kültür Salonundaki konferansa Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Müftüsü Mustafa Düzgüney, din görevlileri ve vatandaşlar iştirak etti.

konf3-005.jpg

Pazar Müftüsü Mustafa Düzgüney'in selamlama konuşmasının ardından konferansına başlayan Prof. Karslı, konuşmasında ilginç detaylara yer verdi.

Bazı Müslüman topluluklarının farklı düşünce ve algılarla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Karslı, “Çökmüşler, bitmişler, tükenmişler. Bakara suresi onu anlatıyor. Ama hala diyorlar ki biz Allah’ın sevgili kullarıyız. Şimdi Müslümanlara baktığımız zaman halimize baktığımız zaman hala kendimizi seçilmiş sanıyoruz. Her cemaat kendisini değerli sanıyor. Ben iyi cemaatim, seçilmiş cemaatim deniliyor. A grubu B grubu ben genel değerlendirme yapıyorum. Birçoğunda, hepimizde hastalık var.” dedi.

kpnf2.jpg

Herkesin kendi Müslümanlığı ile gururlandığını ancak etrafına bakmadığını ve ‘nedir bu halimiz o zaman?’ diyemediğini anlatan Karslı, “Her millet gururlanıyor Müslümanlığıyla. Türkler gururlanıyor. Hacca gidip geldiğimiz zaman Müslümanlığı en güzel biz yaşıyoruz deriz hacı ziyaretlerde. Suud’lara sorarsan onlar da öyle der. Arabız; Kur’an bize geldi, Allah resulü bizden çıktı derler. İranlılara git hakeza böyle bir dünya. Peki, bu halimiz ne? Neden bu haldeyiz? Sorgulamıyoruz. Kendimizi değerlendirmiyoruz, eleştirmiyoruz. Neden bu haldeyiz, nereye gidiyoruz? Bunu soran yok.” ifadelerini kullandı.

konf1-006.jpg

Müslümanların aslında İsrail oğullarının hatasına düştüğünü anlatan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, “İşte bu zaaf İsrail oğullarındaki zaaf. Bize de nüksetti. O bakımdan kendimizi mutlaka hesaba çekmemiz gerekiyor. Buna haddinden fazla ihtiyacımız var. Bunun bir sonucu olarak hep suçu başkalarında buluyoruz. İnsanın böyle bir hastalığı var. Kendi hatalarını görmez, hep kendi çevresindekilerin hatalarını görür. Şimdi biz de millet olarak kendimizi sorgulamıyor, Avrupa Birliği, şudur, budur, Hristiyanlık dünyası hep onları suçluyoruz. Onların suçu yok mu; anlatmaya çalıştım nasıl bir dünyada yaşadığımızı ama değerli kardeşlerim onu bunu suçlamanın bir anlamı yok kendimiz var olmamız lazım.” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum