1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. HES'ten kaçarken PES dedirttiler!
HES'ten kaçarken PES dedirttiler!

HES'ten kaçarken PES dedirttiler!

Çevrecilerin HES yapılmasın diye mücadele verip sit alanı ilan ettirdikleri Çamlıhemşin ilçesinde; yeni ev, yol yapmak yasak! 4 vatandaşın evi ise kaçak diye mühürlendi!

A+A-

BÜLENT İSMAİLOĞLU
Çamlıhemşin'de kaçak oldukları gerekçesiyle 4 kişinin evi mühürlendi!
İlçenin 3. derece sit alanında bulunan Köprübaşı köyünde Maksut K., Hasan D., Dursun Ali K. ve Hasan U.'nun evi Rize Valiliği İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından 3194 sayılı İmar Kanuna aykırı ve izin alınmadan yapıldığı gerekçesiyle mühürlendi.

Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek, Fırtına Vadisi'nin Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından Avrupa'da acil korunması gereken 100 alandan birisi olarak ilan edildiğini söyledi.

Vadideki bazı alanların 1992 yılında 1., 2. ve 3. derece sit alanı ilan edildiğini ifade eden Çiçek, ''İlçede koruma amaçlı imar planının yapımı için 600 bin TL ödenek geldi. Bu ödenekle Çamlıhemşin ilçe merkezinden aşağıda kalan köylerde bu yıl koruma amaçlı imar planları yapılacak'' dedi.

Fırtına Vadisi'ndeki sorunların çözülebilmesi için özellikle 3. derece sit alanlarının sit alanından çıkarılması gerektiğini kaydeden Çiçek, şunları söyledi: ''İlçemizde imar planlarının yapımı için verilen 10 yıllık geçiş süreci aslında geçen yıl doldu. Bu nedenle 2863 sayılı kanunun 17. maddesi gereği koruma amaçlı imar planı yapılmadığı takdirde ilçede yeni ev veya yol yapılamayacak. Bu nedenle bir an önce sit alanı ile ilgili planlamaların yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Ancak ilgili bakanlıklarla yaptığımız yazışmalar sonucunda şu an için geçerli olan kuralların aynen devam edeceği, değişikliğin söz konusu olmadığı bildirildi.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum