1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Heyecan var, kazanan yok!
Heyecan var, kazanan yok!

Heyecan var, kazanan yok!

Lider Trabzon Kayseri'den 1 puanla dönüyor. Maça hakemin tartışılan kararları, direklerden dönen toplar ve kırmızı kart damgasını vurdu...

A+A-

13.hafta Kayseri'de kıran kırana bir maçla açıldı; atılan ve kaçan penaltılar, direkten dönen toplar, kırmızı kartlar havada uçuştu.

9.15'ten direği nişanlayan Umut şık golüyle Trabzonspor'u öne geçirdi, gemiyi kurtaran kaptan Topuz son sözü söyledi, 10 kişi kalan fırtına liderliği riske etti.


Turkcell Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Kayserispor ile Trabzonspor, Kayseri Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken maça hakem Halis Özkahya'nın tartışılan kararları, verilen penaltılar, direklerden dönen toplar ve kırmızı kart pozisyonu damgasını vurdu.

Karşılaşmada konuk ekip Trabzonspor'un golü, 60. dakikada Umut Bulut'tan gelirken, Kayserispor'un sayısını 70. dakikada penaltıdan Mehmet Topuz kaydetti.

Trabzonspor, Umut Bulut ile 29. dakikada bir penaltıdan yararlanamazken, konuk ekipte Egemen, 78. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.



Bu sonucun ardından Kayserispor ligdeki puanını 20'ye yükseltirken, Trabzonspor 28 puana yükseldi.

TEMPOSUZ BAŞLADI
Ligde 13. haftanın açılış maçında Kayserispor ile Trabzonspor'u karşı karşıya getiren mücadele, oldukça düşük bir tempoda başladı.
Ev sahibi Kayserispor'un hücumdaki eksikleri ve Trabzonspor'un deplasmanlarda rakibi tartan tarzdaki futboluyla maçın ilk 25 dakikalık dilimi pozisyonsuz ve temposuz geçti.

Kayserispor bu dakikalarda kaptanı Mehmet Topuz ve Mehmet Eren'in başlattığı ataklarda Cangele ile gol bulmaya çalışırken Trabzonspor savunması bu ataklarda kalesini başarıyla korudu.

Konuk ekip Trabzonspor ise sağ kanatta Yattara ve ortada Arjantinli Colman ile başlayan atakları hücum hattında Umut Bulut ve Gökhan Ünal ile birleştirip gole ulaşmayı denedi ancak Kayseri defansını aşamadı.

DİREKLERİ AŞAMADILAR
Maçın ilk yarısında son 20 dakikalık periyoda girilirken maçın temposu arttı. İki takım da orta sahayı hızlı geçip gol pozisyonları aramaya başladı.

Kayserispor'da Cangele, Trabzonspor'da da Gökhan Ünal'ın gol bulma çabaları, maçın 29. dakikasında Trabzonspor adına sonuç verdi.

Bu dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yattara'nın kullandığı serbest vuruş sırasında ceza alanı içinde Egemen yerde kalınca maçın hakemi Halis Özkahya penaltı düdüğünü çaldı.

Kayserisporlu futbolcuların büyük tepkisi ve itirazlarının sonuç vermediği pozisyonda topun başına gelen Umut Bulut, penaltıyı direğe nişanlayınca konuk ekip deplasmanda öne geçme fırsatını değerlendirememiş oldu.

Kaçan penaltı, Trabzonspor ve Umut Bulut'a moral bozukluğu olarak yansırken, ev sahibi Kayserispor'a da hırs olarak döndü.

Kayserispor taraftarlarının da hakem Halis Özkahya'ya olan tepkisi nedeniyle maçın gerilimi ve temposu iyice yükseldi.

Kayserispor'da özellikle kaptan Mehmet Topuz ve Ragıp, kaçan penaltıdan sonra vites yükseltirken, ev sahibi ekip bu tempoda golü bulmaya çok yaklaştı ancak olmadı.

37. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mehmet Topuz kaleci ile karşı karşıya pozisyonda penaltı noktası üzerinden vurdu, top direkten geri geldi.

Karşılaşmada ilk yarının kalan dilimlerinde iki takım da oldukça pas hatası yaptı ve orta sahayı geçmekte zorlandı. Bu yarıda beklenen gol gelmeyince takımlar devre arasına golsüz eşitlikle girdi.

UMUT BULUT TELAFİ ETTİ
Mücadelenin ikinci yarısına ise istekli başlayan taraf Kayserispor oldu.
Bu devrenin ilk 15 dakikalık periyodunda Olembe'nin ileri çıktığı pozisyonlarda gol arayan sarı kırmızılı ekip, Trabzonspor kalecisi Sylva ve savunmayı aşamadı.

Kayserispor'un arzulu futboluna rağmen golü bulan taraf ise Trabzonspor oldu.
60. dakikada gerçekleşen atakta, savunma arkasına sarkan Umut bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı.
Aşırtma vuruşunu Aydın çizgi üzerinden çevirdi ancak topun tamamının çizgiyi geçtiğini düşünen hakem Halis Özkahya golü verdi ve Trabzonspor maçta son yarım saatlik dilime girilirken 1-0 öne geçti.

ÖZKAHYA'DAN BİR PENALTI DAHA!
Trabzonspor'un golü bulmasının ardından ev sahibi Kayserispor beraberlik için baskısını artırdı.
Mehmet Topuz ve Mehmet Eren'in başlattığı ataklarda golü hedefleyen sarı kırmızılı ekip, karşılaşmanın 69. dakikasında Cale'nin Cangele'ye darbesinin ardından hakem Halis Özkahya'nın penaltı vermesiyle beraberlik şansı yakaladı.
Topun gerisinde gelen kaptan Mehmet Topuz, şık bir vuruşla takımına beraberliği getiren golü attı.

SON 20 DAKİKADA HEYECAN FIRTINASI!
Maçta son 20 dakikalık dilime 1-1'lik eşitlikle girilirken, kalan dakikalar büyük heyecana sahne oldu.
Ev sahibi Kayserispor, beraberlik golünün ardından öne geçmek için yüklenirken, maçın 74. dakikasında Cangele'nin kullandığı serbest vuruşta direği aşamadı.
Aynı Cangele, bu pozisyondan 4 dakika sonra kazanılan kornerde ön direkte kafayı vurdu, Trabzonspor savunması çizgiden çıkardı.

EGEMEN ZIDANE GİBİ!
Kayserispor'un özellikle Cangele ile gelişen üst üste atakları, konuk ekip Trabzonspor'da sinirlerin gerilmesine sebep oldu.

Maçın 79. dakikasında Cangele, Egemen ile girdiği mücadelede rakibine faul yaptı.
Yerde kalan Egemen, ayağa kalkıp rakibinin göğsüne kafa attı ve hakem Halis Özkahya, başarılı savunma oyuncusunu kırmızı kartla oyundan attı.
Egemen'in bu hareketi Fransızların ünlü yıldızı Zinedine Zidane'ın 2006 Dünya Kupası Finali'nde İtalyan savunma oyuncusu Marco Matrezzi'ye yaptığı hareketi anımsatır gibiydi...

Karşılaşmanın son 10 dakikalık diliminde 10 kişi kalan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, forvette günün verimsiz isimlerinden Gökhan Ünal'ı oyundan alıp yerine Isaac'i sahaya sürerek bu bölgeye dinamizm katmak istedi.
Ancak Kayserispor savunmasında fire vermedi. Savunma güvenliğinde açık vermeyen ev sahibi ekip, hücumda da etkili gelemeyince maçta kalan dakikalarda başka gol olmadı ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonucun ardından Kayserispor ligdeki puanını 20'ye yükseltirken, Trabzonspor 28 puana yükseldi.

KAYSERİSPOR: 1 - TRABZONSPOR: 1
Stat:
Büyükşehir Belediyesi Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Adil Sinem
Kayserispor: Souleymanou, Ali Turan, Saidou, Ragıp (Dk. 70 Bilal), Cangele, Toledo, Olembe (Dk. 70 Umut Koçin), Aydın, Eren, Mehmet Topuz, Mehmet Eren (Dk. 90 Abdullah)
Trabzonspor: Mario Sylva, Serkan, Egemen, Song, Hrvoje Cale, Hüseyin, Selçuk, Colman (Dk. 82 Tayfun), Yattara (Dk. 89 Ceyhun), Umut, Gökhan Ünal (Dk. 80 Isaac)
Goller: Dk. 59 Umut (Trabzonspor), Dk. 70 Mehmet Topuz (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 30 Ali Turan, Dk. 30 Ragıp, Dk. 33 Cangele, Dk. 33 Mehmet Topuz (Kayserispor), Dk. 45 Colman, Dk. 53 Serkan. Dk. 70 Selçuk (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk. 78 Egemen

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Mehmet Topuz, sol kanattan getirdiği topu ceza alanındaki Olembe'ye verdi. Olembe'nin şutunda top, kaleci Sylva'da kaldı.
20. dakikada Toledo'nun sol kanattan ceza alanına ortaladığı topa Mehmet Topuz sert vurdu. Kaleci Sylva, topu 2 hamlede kontrol ederek, gole izin vermedi.
26. dakikada Umut'un pasında ceza alanı önünde topla buluşan Gökhan Ünal'ın şutunda kaleci Souleymanou, topu son anda kornere çeldi.
29. dakikada Ali Turan, ceza alanında Egemen'i düşürünce, Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Umut'un kullandığı penaltı vuruşunda top, direkten döndü.
37. dakikada Mehmet Topuz, ceza alanında Olembe'den aldığı topa sert vurdu. Kaleci Sylva'yı geçen top, direğe çarparak oyun alanına döndü.
45. dakikada Gökhan Ünal, Umut'un pasında ceza alanına girer girmez topa vurdu. Top, direğin dibinden auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Mehmet Topuz, orta alanda kazandığı topu korner çizgisine kadar taşıyarak, ceza alanına ortaladı. Topla buluşan Cangele'nin vuruşunda defansa çarpan topu, Trabzonspor defansı uzaklaştırdı.
59. dakikada defansın arkasına atılan topu Umut takip etti. Umut'un, öne çıkan kaleci Souleymanou'nun üzerinden aşırtma vuruşunda Kayserispor'dan Aydın topa çizgi üzerinde müdahale etti. Hakem Halis Özkahya, topun tamamının kale çizgisini geçtiğini belirterek, pozisyonu gol olarak değerlendi: 0-1
70. dakikada Cangele, topla birlikte ceza alanına girdi. Cale'nin Cangele'yi düşürdüğü pozisyonu Halis Özkahya, penaltı olarak değerlendirdi. Mehmet Topuz, penaltı vuruşunu golle sonuçlandırarak, skoru eşitledi: 1-1
73. dakikada ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşu Umut Koçin kullandı. Barajı geçen top, üst direkten dönünce, Kayserispor üstünlük sayısından oldu.
77. dakikada Egemen, Kayserispor ceza alanı yan çizgisinde mücadeleye girdiği Cangele'nin göğsüne kafasıyla vurdu. Halis Özkahya, Egemen'i kırmızı kartla oyun dışında bıraktı.

MAÇ SONU:
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da seyrettiği ve eksi 1 derecede oynanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, çok iyi bir maç olduğunu söyledi. Kafkas, "Her iki takımda tempolu, iyi bir mücadele yaptı. Rakip takıma göre çok gol pozisyonumuz var, ama değerlendiremedik.Takımın oyunundan memnunum. Son kaç maçta fazla gol pozisyonuna giriyoruz, ama gol yapma becerisini gösteremiyoruz. Bunun için biraz daha çok çalışacağız. Çok sevdiğim Trabzonspor'a da başarılar dilerim" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, maçın başından devre arasına kadar Trabzonspor'un birçok gol pozisyonu yakaladığını söyledi. Yanal, "İkinci yarıda istediğimiz golü bularak öne geçtik. Her iki takımda da pozisyon üretme çabası vardı. Bizim kontrollü oyunumuzla maçı istediğimiz noktaya götürürken, atamadığınız bir penaltı ve ikinci yarının sonlarına doğru 10 kişiyle oyunu tamamlamamız sonucunda bugün puanları paylaştık. Kayserispor'un çok iyi bir savunması var. En az gol yiyen takım. Ligin zor geçeceği ve her takımında zor puan alacağı bir lig yaşıyoruz. Bugün oyuncularımın sahadaki mücadelesi ve oyuna katkısı bence iyiydi. Her iki takımda iyi mücadele etti, puanları paylaştık" dedi.

Maçın hakemleri ile ilgili soruları cevaplandıran Ersun Yanal, çok fazla yorum yapmak istemediğini belirterek, "Hakemlerimizin kritik pozisyonlardaki kararlarını kendilerine bırakıyorum. Takımların ligde bulunduğu pozisyon göz ardı edilmemeli. Oyuna hakemlerin katkısı olmalı. Verilen kararı değerlendiremem. Net olarak da görmedim. Geçen haftaki maçta da pozisyonu net göremedim. Bu günkü pozisyonu da tam net olarak göremedim. Şunu açıkça söyleyebilirim, Trabzonspor hiçbir hakemimizi baskı altına alacak ve onları rahatsız edecek hiçbir davranışta bulunmayacak, bulunmayacağız da. Hakemlerimiz, bütün maçlarımızı rahat bir şekilde yönetebilirler" dedi.

Penaltı atışının Umut tarafından kullanılmasını da değerlendiren Ersun Yanal, "Umut ya da Yattara'yı tercih ettik. İki oyuncumuzu da maç öncesi belirlemiştik. Kim kendisini iyi hissederse o atsın. Ve tercihi umut kullandı. Penaltı kaçabilir, kaçar da. Üzgünüm, ama inşallah bu pozisyonları da değerlendiririz" şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Trabzonspor'un özellikle ikinci yarı iyi oynadığını belirterek, taktik ve form açısından takımı iyi bulmadığını söyledi.

Bakan Özak, "Kayserispor genç bir takım ve kolektif futbolu iyi oynuyorlar. Kayserisporlu futbolcuları yönetimi ve Tolunay Kafkas'ı tebrik ediyorum" dedi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener de, çok iyi oynayamadıklarını ve hakemle ilgili hiçbir şey söylemek istemediğini belirtti.

Şener, "İlk yarıyı lider bitireceğimizi düşünüyoruz. Kayseri'den bir puan almakta başarıdır. Kayserispor'u küçümsememek gerekir" şeklinde konuştu.

Kayserispor'un başarılı futbolcusu Mehmet Topuz ise, her maçı kazanmak için çıktıklarını söyleyerek, "Sahamızda Milan ile de karşılaşsak, yenmek için oynayacağız" dedi.

Maçın bitiminde stadyumdan ayrılan futbolculardan Gökhan Ünal'a taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız