1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Heyelan onların yüzünü güldürdü!
Heyelan onların yüzünü güldürdü!

Heyelan onların yüzünü güldürdü!

Sel ve heyelan herkesin istemediği, korktuğu bir olay. Ancak selin getirdiği odun yığınları, kış mevsiminde yakacak sıkıntısına düşenler için adeta ilaç oldu.

A+A-

Rize'nin İkizdere ilçesinde etkili olan sağanak yağmurun neden olduğu sel önüne gelen her şeyi süpürüp götürdü. Bazı ev, iş yeri, araçların zarar gördüğü, yol ve köprülerin tahrip olduğu sel, dağlardan tonlarca ağaç ve odun da taşıdı. Selin getirdiği odunlarla Karadeniz sahillerinde ve İkizdere vadisinde adeta bir odun deposu meydana geldi. Sahil kesimlerinde oturan vatandaşlar da selin getirdiği odunlardan kışlık yakacaklarını çıkartmanın telaşına düştü.

Odunları toplamak için kadın erkek, çoluk çocuk denize ve derelere koşan vatandaşlar, kışlık yakacaklarını çıkartmak için çalıştı.
Vatandaşlar, topladıkları odunları sırtlarında ya da araçlarla evlerine taşıdı.
Sel ve heyelanın olmasına üzüldüklerini dile getiren vatandaşlar, selin getirdiği ağaçlardan kışlık yakacaklarını çıkarttıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.
Rize'nin İyidere ilçesi sahilinde denizden odun toplayan Yakup Demir, meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle üzgün olduklarını söyledi. Sel ve heyelanın olmasını hiç arzu etmediklerini belirten Demir, "Sel nedeniyle mağdur olan insanlar için üzülüyoruz, ama biz de geçimimizi sağlamanın çaresini arıyoruz." dedi.

Selin getirdiği odunlarla kışlık yakacaklarını çıkartmaya çalıştıklarını ifade eden Demir, "Bu şekilde odun toplamayı biz de istemeyiz, ama başka çaremiz de yok. Selin getirdiği ağaçlardan kışlık odunumuzu çıkartmaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan herkes buradan odun alıyor. Ben de geçimimi sağlamak için buradan odun toplamak zorunda kalıyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız