1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Hilal'e Cumhurbaşkanı kutlaması
Hilal'e Cumhurbaşkanı kutlaması

Hilal'e Cumhurbaşkanı kutlaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fair Play Ödülü'nü alan Trabzonlu Hilal Coşkuner'e kutlama telgrafıı gönderdi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü alması dolayısıyla Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner'e bir kutlama telgrafı gönderdi.

Trabzon'da geçen yıl ilköğretim okulları arası kros birinciliği müsabakasında önde götürdüğü yarışı bırakarak sakatlanan rakibine yardım eden Hilal Coşkuner, bu davranışıyla 2006 Dünya Fair-Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Trabzon 24 Şubat İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Coşkuner, geçen yıl yapılan ilköğretim okulları arası kros müsabakalarında, yarışı ilk sırada götürürken düşerek sakatlanan arkasındaki rakibinin çığlığı üzerine altın madalyadan vazgeçerek geri dönmüş ve arkadaşına yardım etmişti. Bu davranışının ardından bugüne kadar 8 ayrı centilmenlik ödülü kazanan Hilal, son olarak 2006 Dünya Fair-Play Baron Coubertin Büyük Ödülü'nün sahibi oldu. Hilal, Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) Paris'te yaptığı toplantıda 24 yıl aradan sonra Baron Coubertin Büyük Ödülü'nü kazanan ikinci Türk sporcu oldu.

Büyük ödülü kazandığını duyduğu an çok heyecanlandığını belirten Hilal, yarışmayı anlatırken de aynı heyecanı yaşadı. İlk sırada götürdüğü yarışmada finişe az bir mesafe kala arkasında bir çığlık sesi duyduğunu anlatan Hilal, yarışı tamamlamak yerine geri döndüğünü ve sakatlanan rakibine yardımcı olduğunu söyledi. Yarışı tamamlayamadığı için pişman olmadığını ve bugün aynı şeyi hiç düşünmeden tekrar yapabileceğini kaydeden Hilal, bu davranışının ardından yardımcı olduğu rakibi Sibel ile de sıkı dost olduklarını ifade etti. Ödülü almak için babası Yılmaz Coşkuner ile birlikte Fransa'ya gideceğini ve ilk kez yurtdışına çıkacağı için heyecanlı olduğunu dile getiren Hilal, Fair-Play'in kelime manasını bilmediğini belirtirken, içinden geleni yaptığını ve herkesin de böyle bir durumda böyle davranmasını istedi. "Bütün sporculara benim yaptığım davranışı yapmalarını tavsiye ediyorum. Yarışı tamamlamadığım için pişman değilim" diyen Hilal, "O zaman bir tane madalya kazanacaktım ama şimdi bir sürü ödülün sahibi oldum. Şimdi daha mutluyum" şeklinde konuştu.
Hilal'in babası Yılmaz ve annesi Birsen Coşkuner, kızlarıyla gurur duyduklarını ve çok mutlu olduklarını ifade ederken, arkadaşları da Hilal'i kazandığı ödül dolayısıyla tebrik etti.
Öte yandan, aynı ödülü Türkiye'den 1983 yılında İsmet Karababa isimli sporcu kazanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum