1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Hırsızlar polise zimmetlendi böyle oldu!
Hırsızlar polise zimmetlendi böyle oldu!

Hırsızlar polise zimmetlendi böyle oldu!

İçimizden Birileri Projesi kapsamında daha önce hırsızlık olaylarına karışan 500 kişi 500 polise zimmetlenirken ilginç örnekler ortaya çıkıyor.

A+A-

Adana Emniyet Müdürlüğü'nce yedi ay önce hazırlanan İçimizden Birileri Projesi kapsamında daha önce hırsızlık olaylarına karışan 500 kişi 500 polise zimmetlendi.

Yaşam koçu polisler, 24 saat çocuklarla ilgilenerek suça karışmasının önüne geçmeye çalışırken bu kapsama alınan bir çocuğun hırsızlık yaptıktan sonra utancından ağlayarak teslim olduğu ortaya çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Türkiye'de bir ilke imza atarak 7 ay önce asayiş olaylarının içerisinde halkın en fazla karşılaştığı hırsızlık olaylarını yok etmek için proje hazırladı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün destek verdiği Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen "Güvenli hayat güvenli gelecek için çocuklar ve gençler" isimli Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan İçimizden Birileri Projesiyle önce 500 polis sonra hırsızlık suçuna karışmış ve ilgilenildiğinde hırsızlığı bırakabilecek 500 kişi belirlendi.
Mahalle mahalle gezen polisler önce bu 500 kişinin kapısını tek tek çalıp projeyi kendilerine ve ailelerine anlattı. Hırsızların aileleri önce polisin çocuklarını yakalamak için yeni bir yöntem geliştirdiğini sanıp projeye dahil olmak istemedi ancak polislerin ısrar ederek defalarca evlerine gelmeleri üzerine projeye 500 kişi dahil oldu. Daha önce hırsızlık olayına karışan bu kişiler 500 polise zimmetlendi. Polisler kendilerine zimmetlenen çocukların evlerine giderek onlara ayakkabı, eşofman gibi hediyeler götürüp tatlı ikram etti. Polis gittiği evde çocuklara kendilerinin düşmanı olmadıklarını, onların iyiliği için burada olduklarını söyleyerek çocuklara bir ağabey, bir abla, bir baba gibi şefkat gösterdi. Bunun sonucu hırsızlık olaylarında yüzde 40 azalma meydana geldi. Ancak zimmetlenen bazı çocuklar hırsızlık olaylarına yeniden karıştı. Bu çocuklardan biri geçen günlerde merkez Sarıçam ilçesinde arkadaşları G.Y. (16), C.B. (17) ile bir eve girerek 200 lira ve televizyon çalan A.B. (17) oldu. A.B. eve girip hırsızlık yaptıktan sonra yaşam koçlarının evine gelip kendisine bir ağabey gibi, baba gibi davranarak hediyeler aldığı gözünün önüne geldi.

Bu durumdan rahatsız olan A.B., emniyete gelerek yaşam koçuna "Bizim eve gelip bana ayakkabı ve eşofman aldınız, tatlı getirdiniz. Bizi suçlardan uzak tutmak için dil döktünüz ama biz yine hırsızlık yaptık para ve televizyon çaldık" diye ağladı. Bunun üzerine polis verilen adrese gittiğinde televizyonu buldu. Hırsızlık yapıldığı söylenen eve gittiğinde ise televizyonun çalındığını belirleyerek teslim etti. Çocuklar çocuk şube müdürlüğüne götürülerek işlem yapıldı. Yapılan işlem sonucunda ağlayan A.A. ve arkadaşı C.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.B.'nin 70'ten fazla suç kaydı olduğu öğrenildi.

FATİH KEÇE - ADANA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız