1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Hopa'da çay eylemi
Hopa'da çay eylemi

Hopa'da çay eylemi

Artvin'in Hopa ilçesinde bir grup çay üreticisi, yaptıkları eylemle yaş çay alımlarındaki kota uygulamasına tepki gösterdi.

A+A-

Hopa Belediye Parkı'nda ellerinde çeşitli pankartlarla toplanan çay üreticileri, çayda kotanın kaldırılmasını istediler. Çay üreticileri, daha sonra sloganlar atarak ilçe merkezinden ÇAYKUR'a ait Hopa Çay Fabrikası'na kadar yürüdü. Burada çayda kotanın kaldırılması yönünde hazırladıkları basın açıklamasını okuyan grup, Hopa Çay Fabrikası Müdürü Mustafa Yılmaz'ı çağırarak sorunlarının çözülmesi yönünde talepte bulundu.

Üreticilerin yanına giden Mustafa Yılmaz, kendisinin de çay üreticisi olduğunu, çay satmada aynı sıkıntıyı yaşadığını belirterek, günlük alım kontenjanının dönüm başına 10 kilogram olduğunu, bunu kendisinin değiştirmesinin mümkün olmadığını anlattı. Üreticinin çayının bahçede kalmayacağını, hepsini alacaklarını kaydeden Yılmaz, üreticilerin ikna olmaması üzerine fabrikaya geri döndü.

Çay üreticileri, daha sonra Karadeniz Sahil Yolu'nda oturma eylemi yaparak yolu bir süreliğine ulaşıma kapattı.

Ardından çay üreticilerini temsilen 3 kişi, Mustafa Yılmaz'ın yanına giderek sorunlarını anlattı. Yılmaz'ın ÇAYKUR Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından bütün çay alım yerlerinde her gün alım yapılacağını bildirmesi üzerine kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum