1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Hopa'da iftar TIR'ına saldırının faturası emniyete
Hopa'da iftar TIR'ına saldırının faturası emniyete

Hopa'da iftar TIR'ına saldırının faturası emniyete

Hopa'da yaşanan iftar TIR'ına saldırı sonrası, Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile birlikte 3 polis amiri de görevden alındı.

A+A-

Hopa Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 kişinin ifadesine başvuruldu. Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile birlikte 3 polis amiri de görevden alındı.

Hopa Cumhuriyet Savcılığı, ilçede iki gün önce İHH’nın iftar TIR’ına yönelik saldırı olayı sonrasında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Hopa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kayda alınan görüntüler incelendi; olaya karıştığı iddiasıyla 40 kişilik şüpheli listesi oluşturuldu. Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı kimlikleri tespit edilen bu kişilerin adreslerine davet göndererek ifadeye çağırmaya başladı. Hopa Adliyesi’ne gelen 18 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HOPA EMNİYETİ’NDE OPERASYON

Bu arada İHH ekibine yönelik saldırı olayı sonrasında Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile bir emniyet amiri, bir baş komiser ve bir de komiser yardımcısı görevden alındı.

KEMALPAŞA’ DA GERGİNLİK Bu arada, Kemalpaşa Beldesi’nde faaliyet gösteren ve İHH'yı desteklediği öne sürülen Yeryüzü Kültür Derneği'ne önceki akşam taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı olayında derneğin bulunduğu binanın camları kırıldı, bazı yöneticilerinin de tehdit edildiği öne sürüldü.

VALİ CİRİT: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Artvin Valisi Kemal Cirit de, İHH ekibine yönelik saldırı olayının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını belirterek, olaya karıştığı tespit edilen 40 kişinin ifadelerinin alınmaya başlandığını söyledi.

5'İ POLİS 9 KİŞİ YARALANMIŞTI

Olay önceki gün Hopa İlçesi'nde meydana geldi. Vatandaşlara iftar vermek için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) 10 kişilik ekibi, ilçeyi terk etmelerini isteyen grubun saldırısına uğradı. 5’i polis 9 kişinin yaralandığı olayda İHH ekibinden olduğu belirlenen Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz havaya ateş açtı. Olay polisin gazlı müdahalesi sonrasında yatıştırıldı. (Kaynak: Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız