1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Hopa'dan AB fonlu kardeşliğe red!
Hopa'dan AB fonlu kardeşliğe red!

Hopa'dan AB fonlu kardeşliğe red!

Hopa Belediye Meclisi Dıyarbakır'ın PKK havuzu yapmakla suçlanan Kayapınar Belediyesi ile AB Fonu altında kardeşlik köprüsü kurulma projesini reddetti.

A+A-

Turan ŞENTÜRK - Hopa Belediye Meclisi, Diyarbakır'ın DTP'li Kayapınar Belediyesi ile yapılması planlanan AB Hibe Destekli "Kültürler Buluşuyor" projesini reddetti. "Kültürler Buluşuyor" projesi kapsamında kardeş şehir olmak için çalışma başlatan Diyarbakır'ın DTP’li Kayapınar Belde Belediyesi ile Artvin’in ÖDP’li Hopa İlçe Belediyesi arasındaki proje iptal oldu.
Adı Kürdistan haritalı havuz skandalına karışan Diyarbakır'ın Kayapınar belediyesi AB desteğiyle Hopa'nın kardeş kenti olmak için proje kapsamında çalışma başlatmıştı.

Hopa Belediye Meclisi bu ayki olağan toplantısının son gündem maddesinde bu projenin uygulanıp uygulanmaması konuşuldu. Oylama öncesi CHP, AK Parti ve ÖDP'liler arasında salonda sert tartışmalar yaşandı. Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu projenin olumlu yönlerini anlatarak Belediye Meclisi üyelerinden destek istedi.
 Başkan Topaloğlu yaptığı konuşmada , “Biz Belediye meclis üyelerimizle Diyarbakır’a davet edildik ve projenin tanıtım toplantısına katıldık. Diyarbakır’dan ve Kayapınar’dan çok etkilendik. Yerel yöneticiliğin en güzel örneklerini Kayapınar Belediyesinin verdiğini gördük. Oldukça sıcak bir ortamda geçen tanıtım resepsiyonu sonrası, projenin ikinci ayağı olan Hopa tanıtım resepsiyonunu da ilçemizde yaptık. Belediye başkan yardımcıları ve proje koordinatörü Hopa’daki resepsiyona katıldılar. Şimdi ülke sınırları içinde yaşayan iki kültürü buluşturma adına burada tarihi bir karar alacağız. Bu kararı almadan önce önerge sahibi meclis üyelerinin düşüncelerini bir defa daha değerlendirmelerinin önemli olduğu kanısındayım” dedi.
Başkan Topaloğlu’nun ardından bir konuşma yapan CHP’li Belediye meclis üyesi Hakan Gül ise “Bizim ülkemiz coğrafyasının o bölgesinde yaşayan Kürt halkı ile ve Kültürleri ile ilgili hiçbir sorunumuz yok. Biz her zaman kardeşçe bir arada yaşamı savunduk ve savunacağız da. Bizim karşı çıktığımız nokta, terör örgütüne destek veren zihniyettir. Biz ülkemizin misakı milli sınırları içinde bölücülüğü savunan bir düşünce tarzına sahip anlayışın Hopa Belediyesi ile kardeşliğine karşıyız. Bu nedenle önergemizin arkasındayız ve oylanmasını istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz Topaloğlu önergeyi oylamaya sundu. Yapılan oylamada 6 meclis üyesi red, 3 üye kabul oyu kullanırken, 2 üye ise çekimser kaldı.
Daha sonra salondaki bazı vatandaşlar oylama işleminin ardından red oyu veren 6 üyeyi protesto ederek alkışlarla salonu terk etti. Başkan salon çıkışında bu olayın ardında karanlık güçler olduğunu iddia ederek çok kısa sürede ortaya çıkarıp bu konuda basın açıklamaları yapacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum