1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Hurda araçlarla ilgili hatırlatma
Hurda araçlarla ilgili hatırlatma

Hurda araçlarla ilgili hatırlatma

Rize Defterdarlığı, 1979 yılı öncesindeki araçların hurdaya ayrılmaları ile araçların vergi ve cezalarının silinmesiyle kanununa ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

Rize Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 5838 Sayılı Kanunun geçici 2. maddesi ile taşıtlarını hurdaya bedelsiz olarak ayırmak isteyenlere, araçlarını İl Özel İdaresi veya Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) teslim etmeleri halinde motorlu taşıtlar vergilerinin, gecikme zamları, gecikme faizleri ve vergi cezaları ile idari para cezalarının terkin imkanı getirildiği hatırlatıldı.

Mükelleflerin ilgili trafik sicilinde ki adlarına göre model yılı 1979 veya daha eski olan araçları 30 Haziran 2010 tarihine kadar İl Özel İdaresine ve MKEK Hurda Müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiği vurgulandı.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: ''Madde kapsamında yer alan taşıtlarını bu maddenin yürürlük tarihinden önce noter satış senediyle veya kamu kurum ve kuruluşlarından satın alan, ancak ilgili trafik tescil kuruluşunda adlarına kayıt ve tescil ettirmemiş olan mükelleflerin taşıtlarını trafik tescil kuruluşuna 31 Aralık 2009 tarihine kadar tescil ettirmeleri gerekmektedir.''

Kanundan gerçek ve tüzel kişiler ile mirasçıların yararlanabilecekleri bildirilen açıklamada, kanundan yararlanmak isteyenlerin gerekli başvurularını mükellef adına veli, vasi, kanuni temsilciler ile konuya ilişkin olarak özel vekaletname ile tayin edilen vekiller tarafından yapmasının mümkün olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız