1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. İftarlık dilimlenmiş torik 20 Lira
İftarlık dilimlenmiş torik 20 Lira

İftarlık dilimlenmiş torik 20 Lira

1 Eylül itibariyle Karadeniz'de başlayan av sezonu her biri 5-6 kilogram gelen torik bereketi ile balıkçıların yüzünü güldürdü. Toriğin tanesi 20, dilimi 2 YTL!

A+A-

dilimlenerek satılan iftarlık torikler vatandaşın iftar sofrasını süslüyor.
Sezonun ilk günlerinin Ramazan ayına denk gelmesi iftar sofralarına ayrı bir zenginlik kattı. Karadenzili balıkçılar tarafından avlanan yüzlerce kasa torik, her gün balık haline getirilerek, burada temizlenmesinin ardından dilimlenerek vatandaşlara satılıyor. Oldukça bol olması nedeniyle tanesi 20 YTL'ye kadar düşen torikler iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği oldu. Bir torikten yaklaşık 10 dilim çıkartan balıkçılar, tamamını alamayan vatandaşlara toriğin dilimi 2 YTL'den satılıyor. Bu yıl toriğin oldukça bol olduğunu dile getiren Sinoplu balıkçı Mert Kanal, toriğin bol olmasının hamsinin müjdecisi olduğunu söyledi. Toriği temizleyip dilimleyerek vatandaşa sunduklarını belirten Mert Kanal, "Toriği dilimledikten sonra büyük tepsilere koyarak satışa sunuyoruz. Oldukça bol olduğu için fiyatı da 20 YTL'ye kadar düştü. Vatandaşımız iftarda torik yemenin keyfini yaşıyor. Bu yıl tezgahlarımız oldukça renkli" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız