1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. İHL'nin süperinden ilginç çıkışlar
İHL'nin süperinden ilginç çıkışlar

İHL'nin süperinden ilginç çıkışlar

ÖSS’de büyük bir başarı kazanarak Türkiye 4.sü olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi A. Buğra Şimşek, İHL'ler için 'altın bilezik' tanımını yaptı.

A+A-

ÖSS’nin İmam Hatipli şampiyonu Abdülkerim Buğra Şimşek:

“Başbakan da oluruz Cumhurbaşkanı da”

ÖSS’de büyük bir başarı kazanarak Türkiye 4.sü olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdülkerim Buğra Şimşek,  “İmam-Hatip’te hayatımın en iyi 4 senesini yaşadım.  İHL’lilerin başbakan ya da cumhurbaşkanı olamaması için bir sebep yoktur. LGS’ye giren arkadaşlarıma İHL’ye gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada İHL kültürü alıyorsunuz, bu kolunuzdaki altın bir bileziktir” dedi.

2007 Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) büyük bir başarı göstererek, Türkiye 4.sü olan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (KAİHL) öğrencisi Abdülkerim Buğra Şimşek, YÖK’ ün meslek liselerine dayattığı katsayı adaletsizliği ve İmam Hatip Lisesi (İHL) şuuruyla ilgili sorularımızı cevapladı. Sözel-1'de 399 puanla Türkiye 4.'sü olan İmam Hatipli Abdülkerim Buğra Şimşek, katsayı engeli nedeniyle yurtdışında okuyacağını belirtti.

İmam hatiplerin önündeki katsayı adaletsizliği ile ilgili neler düşünüyorsun?

İHL’yi seçerken ben bu katsayı adaletsizliğinin farkındaydım. Zaten katsayı adaletsizliği kavramı da bizim zamanımızda iyice yerleşti. Bu adaletsizlik ülkemiz ve insanlarımızın hayrına değil. Bu adaletsizlik tüm Türkiye’nin önünü kapatıyor. Başarılı tüm öğrenciler hak ettikleri okullara yerleştirilebilmeli ve ülkemize hizmet etmelidir.

İMAM HATİP RUHU BAMBAŞKADIR

Yaşadığınız katsayı zulmü sizin psikolojinizi nasıl etkiliyor?

Biz bu adaletsizliği Lise 3’e geldiğimizde yakından tanımaya başlıyoruz. Lise 1 ve Lise 2 İmam Hatiplerde bambaşkadır. İHL ruhu, kültürü ve terbiyesi açısından da bambaşkadır. KAİHL’de hayatımın en iyi 4 senesini yaşadım. Bizler son senemizde adaletsiz katsayı psikolojisine giriyoruz. Çoğu arkadaşımız bu adaletsizliği dayanamadı. Biz dönem olarak 300 kişiydik 150’ye düştük. 150 öğrenci başka okullara kaydoldu. Tabi katsayıya takılmamak için gittiler. Ama ben kaldım. Çoğu okul bana teklif getirdi. Kalmamın sebebi de şudur. Üstad Necip Fazıl bir şiirinde;

“Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi küheylân, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!
Ustada kalırsa bu öksüz yapı,
Onu sürdürmeyen çırak utansın!” der.

Bizim ağabeylerimiz bu okullarda okuyup başarılı olmuşlardı. Onlar ayrılmamışlardı. Ben de okula olan, İHL’ye olan borcumu ödemek için okudum. Yani “Usta’da kalmasın bu öksüz yapı” diye.. Çünkü kimse sahip çıkmıyor. Bunu çırakların devam ettirmesi lazım. sınava hazırlanırken de bu şiiri çok okudum. Ben de bazen umutsuzluğa kapıldım ama bu şiiri okuduğum zaman beni kamçıladı, hırslandırdı. Normal bir lisede okuyup sınava girebilirdim. Ama İHL’de okuyup da sınava girdiğiniz zaman siz bir şeyleri göstermeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Bir şeyleri kanıtlamanız gerektiğini düşünüyor ve var gücünüzle çalışıyorsunuz. Ve bu da sizi kamçılıyor. Buradan bizim önümüze engeller koyanlara sesleniyorum. Düz lisede okuyabilir ve Türkiye’deki her hangi bir okulu rahatlıkla kazanabilirdim. İlk 2 bine rahatlıkla girebilirdim. Ama İHL’li olunca önümüze engeller konuldu. Ben bu okulların başarılı olduklarını göstermek adına günde 200 soru çözmem gerekiyorsa 500 soru çözdüm. Dolayısıyla bu başarı geldi.

“OKULUM İÇİN FEDAKARLIK YAPTIM”

Ama bunun bedelini de ödemiş oldun...

Ben buna fedakarlık diyorum.

Peki şimdi nerede okumak istiyorsun?

% 90 yurtdışında okuyacağım. Öyle istiyorum. Bunun için şartlar da yeterli. Tıp Fakültesi okuyacağım. Psikiyatri ya da Ortopedi istiyorum. Bakalım ne olacak, kısmet.

Sayın başbakanımız da bir İHL mezunu. Ülkemizde şu anda da katsayı zulmü var. Her şeye rağmen İHL’liler başbakan da olabilir, cumhurbaşkanı da olabilir. Ne dersin bu konuda?

Tabi her şey Allah’ın takdiridir. İHL’lilerin o mevkilere gelmesi bizim açımızdan çok sevindirici. En azından bizlere ilham kaynağı oluyor. Türkiye’nin İHL’li bir başbakanı olabileceğini görüyoruz.

KİMSE ENGEL OLAMAZ

Dolayısıyla başbakan da olabiliriz, cumhurbaşkanı da olabiliriz diyorsun…

Tabi ki.. Saydığım özellikleri barındıran İHL’lilerin başbakan yada cumhurbaşkanı olamaması için bir sebep yoktur.

Sen şimdi aldığın puanlarla 15-20 binincilerle aynı kategoriye itildin. Yani 1,5 milyon kişi arasından 4. olman aslında bir anlam ifade etmedi. Bu durum düz liseli öğrencilerle aranızda sorun oldu mu?

Hayır. Asla. Onlar bizim arkadaşlarımız. Onların bu konuda bir suçu yok ki.

Onlarla başarı açısından ve çalışma açısından farkınız nedir?

Ben dershaneye giderken lisede yada Anadolu liselerinde okuyan arkadaşlarımızla beraberdik. Onların çalışma stilleri çok farklı oluyor. Tabi daha çok bireysel anlamda. Biz sınava biraz da okulumuz adına giriyoruz. Her şeye rağmen ayaktayız mesajı veriyoruz.

OKULLARIMIZ AYAKTA KALSIN

Son yıllarda maalesef İHL’lerin sayıları ve öğrenci oranları da düşüyor. Bu nasıl etkiliyor seni?

1998’den beri uygulanan katsayı adaletsizliğinden dolayı okullarımız gerçekten zor durumda. Ben LGS’ye giren arkadaşlarıma İHL’ye gelmelerini tavsiye ediyorum. Burada İHL kültürü alıyorsunuz, bu kolunuzdaki altın bir bileziktir. Bizim okullarımızın zor duruma düşmesinin sebebi öğrenci profilinin her geçen gün düşmesidir. Yoksa öğretmen ve eğitim profilinin düşmesi diye bir şey yok. Burada bize lazım olan şey öğrencidir. Öğrenci de geldiği zaman bu okullar yine başarılı olacaktırlar. Ama maalesef katsayıdan dolayı İHL’lere gelen başarılı öğrenci sayısı her geçen gün düşüyor. Puanım kesilecek, önümüz kesilecek diye düşünüyorlar. Bugün liselerde olan olaylar malum. İHL’ye geldiğiniz zaman en azından İslam’ın ahlak prensipleriyle kendinizi disipline ediyorsunuz. Ve başarı konusunda; evet Türkiye’de istediğim herhangi bir okulda okuyamıyorum ama dünyanın istediğim okulunda okuyabiliyorum. Burslarla olsun, çeşitli desteklerle olsun bu mümkün. Başarılı olduğunuz zaman zaten üsttesinizdir. Bu yapı Usta’da kalmasın, çıraklar devam ettirsin. Bu okullarımız ayakta kalsınlar. Ülke olarak İHL’lere gerçekte çok ihtiyacımız var. Ülkemizdeki ahlaki dejenerasyonu, maneviyat eksikliğini görüyorsunuz. Gençlerin fuhuş ve uyuşturucu bataklığına düşmelerini görüyorsunuz. Bunların engellenmesi için, bunların olmaması için İHL’ler şarttır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız