1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İki Hemşin bu yolla birleşiyor
İki Hemşin bu yolla birleşiyor

İki Hemşin bu yolla birleşiyor

Rize'nin Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerini birbirine kavuşturacak Üsküt Dağı Yolu'nda sona yaklaşıldı. 47 yıl önce başlanan yol, 10 gün sonra bitiyor...

A+A-

HIZIR TONYALI
Hemşin ilçesi Üsküt Dağı Yolu'nda sona yaklaşıldı. Rize'nin Hemşin ilçesini, Çamlıhemşin ilçesine bağlayacak yolun projesi 1961 yılında start almıştı. 

Geçen 47 yıllık sürede bir türlü tamamlanamayan 20 kilometrelik yolun hizmete açılması için kendi dönemlerinde özel gayretler içine girdiklerini söyleyen AK Parti Hemşin İlçe Başkanı Halim Bekâr, “İktidarımız döneminde bu yola büyük önem verilmiş ve bitirilmesi için tüm imkânlar seferber edilmiştir. Bizden önce sadece 10 kilometresi yapılabilen ve bekleyen bu projenin, dönemimizde yeniden ele alınmak suretiyle kalan 10 kilometrelik mesafesi de kısa sürede büyük uğraşılarla tamamlanmıştır. 10 gün içinde yol tamamlanmış olacak ve halkımızın hizmetine açılacaktır. Bu yolun hizmete girmesiyle iki ilçe arasındaki mesafe yaklaşık 40 kilometre yakınlaşacak ve turizme de büyük katkı sağlayacaktır." dedi.
 
Hemşin'in Üsküt Dağı'ndan Çamlıhemşin'e bağlanması için yolun 2005 yılında Orman Genel Müdürlüğü'nün şebeke planına alınmasını sağladıklarını kaydeden İlçe Başkanı Halim Bekar, "2006 yılında projesi yaptırılıp Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alındı ve yola başlandı. 2006 yılında Rize İl Özel İdaresi'nden 50 bin YTL, 2007 yılında da 10 bin YTL ödenek aktarılmasını sağladık. Ardından da Orman Müdürlüğü'yle İl Özel İdaresi tarafından protokol imzalanarak Hemşin Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait makineyle yolun yapılması sağlandı.” şeklinde konuştu.

AK Parti Hemşin İlçe Başkanı Halim Bekâr, yolun başlamasına vesile olan merhum Bakan Tevfik İleri başta olmak üzere, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Hemşinli olan merhum Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri, 1960 öncesinde bu projeyi ilk gündeme getiren kişidir. Bu yolun tamamlanması demek, Hemşin'in yeniden dirilmesi anlamına geliyor. İlçemiz birçok yaylanın geçiş güzergâhı olacağı için hem yatırımlardan daha fazla pay alacak hem de kent merkezinin ticari potansiyeli yükselecektir. Tüm Hemşinlilere hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum