1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. İkinci el kar paletiyle ulaşım!
İkinci el kar paletiyle ulaşım!

İkinci el kar paletiyle ulaşım!

Artvin'in Camili bölgesindeki 6 köyde vatandaşlar kapanan yol için aralarında para toplayıp ulaşımı sağlamak amacıyla 2. el kar paleti aldılar!

A+A-

Kış aylarında yolu kar sebebiyle uzun süre kapalı kalan, acil durumlarda ise Gürcistan üzerinden ulaşım sağlanan Artvin'in Camili bölgesindeki 6 köyde vatandaşlar, muhtarlar öncülüğünde para toplayarak, 30 bin dolara ikinci el kar üstü paletli araç satın aldı.
Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili bölgesinde yaşayan ve acil durumlarda Gürcistan'ın Batum bölgesine geçerek Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan köylüler, normal zamanlarda köyleriyle ulaşımın sağlanması için kar üstü paletli araç satın aldılar.

Satın alınan kar üstü paletli araç, havanın elverişli olduğu zamanlarda, ilçe ile köyler arasında servis görevi görüyor. Camili bölgesinden bir süre yaya yürüyen köylüler, daha sonra kar motoru ile Atanoğlu köyüne gelip, oradan da kar üstü paletli araçla ilçeye ulaşıyor.

 Araçla özellikle hafta sonlarında yaklaşık 200 kişi köye ulaştırılıyor ve ilçeye götürülüyor. Kar üstü paletli araç hava şartlarının elverişli olmadığı zamanlarda ise kullanılmıyor. Aracın alınmasından önce, bölgede yaşayanlar, hasta ve cenazelerini zor durumda kaldıklarında kızaklarla taşıyordu.
Kayalar Köyü Muhtarı Ayhan Yavuz, "Bizim sıkıntılarımızı kime sorsan bilir. Her kış mevsiminde karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu makineyi biz özel olarak, Camili bölgesinde çalışır diye aldık. Denedik ve başarılı olduk. Gerçi elverişsiz hava şartlarında işimize yaramıyor ama hiç yoktan iyidir" dedi
Düzenli Köyü Muhtarı Osman Önder ise "Biz yerimizde saymak yerine teknolojiden yararlanarak 80 yıl sonra böyle bir çözüm yolunu bulduk. Beş yıl önce bu araç için çok talepte bulunduk, ama sesimize kulak veren olmadı. Biz de böyle bir araç almak için yollara düştük ve zirvede ulaşım aracı olarak kullanıyoruz. İşte ispatı, bir günde 15 sefer yapıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum