1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere böyle bir başka güzel!
İkizdere böyle bir başka güzel!

İkizdere böyle bir başka güzel!

Rize'nin İkizdere ilçesinde yer yer 2 metreye yaklaşan kar kalınlığı ve şiddetli soğuk nedeniyle meydana gelen sarkıtlar büyük ilgi çekiyor.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU -Rize’nin İkizdere ilçesinde son yılların en soğuk kış mevsimi yaşanıyor. Kar kalınlığının yer yer 1 ile 2 metre arasında değiştiği ilçede soğukların meydana getirdiği sarkıtlar ise ilgi çekiyor.
Kar dolayısıyla Rize-Erzurum karayolu Ovit dağından ulaşıma kapalı durumda. Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Ovit dağında 22 ile 44. kilometreler arasında kar dolayısıyla ulaşım yapılamıyor.
 
İkizdere’nin en uzak köylerinden olan Sivrikaya’ya kadar karayolu ulaşıma açık tutulurken soğuk ve don dolayısıyla yol kenarlarında meydana gelen güzel manzaralı buzul ve sarkıtlar ilgi çekiyor. Özellikle hafta sonları kar manzarası seyretmek amacıyla bölgeye gelen yerli turistlerin buzulların meydana getirdiği muhteşem görüntü karşısında bol bol fotoğraf çektirdikleri gözleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız