1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere yolu henüz açılamadı
İkizdere yolu henüz açılamadı

İkizdere yolu henüz açılamadı

İkizdere Deresi'nin taşması ve heyelanlar sonucu ulaşıma kapanan Rize-İkizdere karayolunda yol açma çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de şiddetli sağanak yağışların ardından İkizdere Deresi'nin taşması ve heyelanlar sonucu ulaşıma kapanan Rize-İkizdere karayolunda yol açma çalışmaları devam ediyor.
Rize'de etkili olan sağanak yağışın yol açtığı olumsuzluklar devam ediyor. Rize merkeze bağlı Çaykent beldesinde dere kenarında sondaj çalışması yapan 2 iş makinesi derenin getirdiği taşlar altında kaldı. İkizdere Deresi'nin taşması ve yaşanan heyelanlar sonucu Rize-İkizdere karayolu da 3 farklı noktada ulaşıma kapandı. İlçedeki enerji ve iletişim hatları zarar görürken, derelerin taşması sonucu dere kenarlarında mahsur kalan 4 vatandaş sivil savunma ekipleri ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Hasar tespit çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Valisi Kasım Esen, gün içerisinde İkizdere ilçesine elektrik ve telefon hizmeti verileceğini belirterek, "4 saattik çalışma neticesinde yolun bir kısmını ulaşıma açtık. Yol üzerinde kopan bir kısım var, oradaki dolgu çalışmamız devam ediyor. Dağın koparak yolu kapattığı bir nokta var. Daha sonra orada açma çalışmamızı başlatacağız. Bu kesimleri de temizledikten sonra en geç yarın akşama kadar Rize-İkizdere arasındaki araç ulaşımını sağlamış olacağız"
şeklinde konuştu.

Öte yandan, Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Jandarma Karakolu ve bazı iş yerlerinin alt katlarını su bastığı öğrenildi. Erzurum'dan gelerek Ovit Geçidi üzerinden Rize'ye gelmek isteyen birçok araç, İkizdere ilçesinden geri dönmek zorunda kaldı. İkizdere'den Rize'ye gitmek isteyen vatandaşlar ise yolların hasar gören kısımlarından yaya olarak geçmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum