1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'de Dağ Horozu Şenliği
İkizdere'de Dağ Horozu Şenliği

İkizdere'de Dağ Horozu Şenliği

Rize'nin İkizdere ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Dağ Horozu Şenliği başladı. Dağ Horozu, İkizdere'nin simgesi olarak kabul ediliyor.

A+A-

İsmet KÖSOĞLU - İkizdere Doğa Sporları Kulübü Derneği tarafından düzenlenen şenliğin açılış törenine İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İkizdere Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Yılmaz Coşkun, davetliler ve doğaseverler katıldı.
Kaymakam Çınar, burada yaptığı konuşmada, İkizdere'nin doğaya ve dağ horozuna sahip çıkan ilçe olarak anılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek,

''Çevre bilinci, bütün canlı varlıkları korumakla başlar. İkizdere'nin, yörede 'dağların uşağı' olarak adlandırılan dağ horozuna sahip çıkması çok iyi bir çevrecilik örneğidir. Şenliği, uluslararası hüviyete kavuşturmalıyız'' dedi.

Şenlik etkinlikleri çerçevesinde daha sonra İkizdere Kültür Merkezinde, dağ horozu ve Doğu Karadeniz dağlarında yaşayan korunmaya muhtaç canlılar konusunda slayt gösteri yapılarak, katılımcılara bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız