1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'de kar hayatı etkiliyor
İkizdere'de kar hayatı etkiliyor

İkizdere'de kar hayatı etkiliyor

Rize'nin kış şartlarından en çok etkilenen ilçesi İkizdere'de bazı grup köy yolları ile Ovit geçidinın tüm kış mevsimi boyunca kapalı kaldığı belirtildi.

A+A-

İsmet KÖSOĞLU - Şehir merkezi 15 santim karla kaplı olan İkizdere’nin yüksek kesimlerinde 2 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle birçok köy ve grup yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Yaklaşık 3 aydır Ovit geçidinde kapalı bulunan Rize–Erzurum yolunun yanı sıra 2 aydır da Cimil Grup Yolu ulaşıma kapalı.
Güvenköy, Ortaköy, Başköy ve Ilıca köylerinin yararlandığı 30 kilometrelik Cimil Gurup yolu 2 aya yakın ulaşıma kapalı bulunurken yol açma çalışmalarının çığ tehlikesi nedeniyle yapılamadığı öne sürülüyor.
 
Bu arada Rize’nin ikinci turizm bölgesi olan Anzer Turizm Köyü Gurup Yolunun da kar yağışı nedeniyle kapandığı ve ulaşıma açılamadığı belirtildi.
Anzer Gurup yolundan faydalanan 5 köy halkı çığ tehlikesine karşı sahildeki evlerine veya akrabalarının yanına taşınıyor. Eskice Köyünde 1992 yılında 5 evin çığ altına kalması ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan çığ felaketinden sonra kış aylarında konaklama yapılamıyor. 1992 yılından bu yana her kış mevsiminde boşalan Diktaş, Eskice, Ballıköy, Çiçekli ve Çataltepe köylerinin yolu ise ihtiyaç hissedilmediği için açılmıyor. Bu gurup yolunda Kama köyü ayrımına kadar yol ulaşıma açık tutuluyor.
Rize-Erzurum Karayolu Ovit zirvesinin eteklerindeki son Rize köyü olan Sivrikaya’ya kadar açık durumda. Sivrikaya köyünde ise kar kalınlığının 1 metre civarında olduğu bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız