1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'de kim neyin peşinde? Dertleri çevre mi?
İkizdere'de kim neyin peşinde? Dertleri çevre mi?

İkizdere'de kim neyin peşinde? Dertleri çevre mi?

Gebze'den gelip İkizdere'de eyleme katılan ve "Asker şehit olsa üzülmem" diyerek skandala sebep olan kadın sendikacıdan sonra ABD'li karanlık haberlerin mimarı o gazetecinin de bölgeye intikal etmesi vatandaşa, "İkizdere'de kim neyin peşinde?" dedirtti!

A+A-

Rize'nin İkizdere ilçesinde İyidere Lojistik Merkezi için açılmak istenen Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı bir kesim tarafından başlatılan eylem hareketi değişik mecralara kaymaya başladı.

Çevre ve doğa katledileceği gerekçesiyle köylülerin tepkisine neden olan projeye, dışarıdan verilen destek ve siyasetin de olaya karışmasıyla ortaya çıkan manzara, İkizdereli vatandaşları tedirgin ediyor.

Gebze'den gelip İkizdere'de eyleme katılan ve "Asker şehit olsa üzülmem" diyerek skandala sebep olan kadın sendikacının görüntüleri tüm Türkiye’de infiala sebep olurken, bu kez de ABD’li şaibeli bir gazetecinin bölgede röportaj ve haber adı altında provokatörlük yaptığı iddia edildi.

İkizdereli vatandaşlar, New York Times için çalıştığı ve daha önce Mısır darbesi ve İŞİD'in Musul'daki saldırılarında, Irak'taki patlamalarda foto muhabiri olarak sahneye çıkan, gittiği yerlerde ülkelerin imajını zedeleyecek, hedef gösterici kışkırtıcı haberlerle gündeme gelen Prickett adlı kişinin İkizdere’deki basit bir eylemde ne işi olduğunu sorarak, “Hiç buralı olmayan kişiler var. Eylemcilere bakın orda olan kişilerden bazıları Türkiye’deki eylemler için her yerde dolanan tipler. Bu bir geçim kaynağı da olabilir. Şu anda buranın yerlisi bu projeye karşı değil. Sadece doğanın zarar görmemesini istiyorlar. Plakalara bakın. Bunların Ankara ve başka plakalar olduğunu görüyoruz. Devlet yanlış yapmaz. Buna bir kere inanacağız. Büyük bir yatırım olacak Rize’ye. Kendi aşımızı bile zamanında yapamıyorsak daha çok çalışmamız, yatırım yapmamız lazım.'' ifadelerini kullandı.
 
İkizdere’de yatırım düşmanlığı yapan çevrelerin, taşeronlarını harekete geçirdiğini ve gerçek doğaya sahip çıkan yöre halkının da zan altında bırakıldığını ifade eden vatandaşlar, İkizdere halkı ve yerel yöneticilerin buna fırsatı vermemesini istedi.

HABERİN VİDEOSUhttps://www.facebook.com/PAZAR53COM/videos/162938435669978 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum