1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'de sel, hayatı durdurdu
İkizdere'de sel, hayatı durdurdu

İkizdere'de sel, hayatı durdurdu

İkizdere'de aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlarda ilçe merkezinde hayat adeta durdu. Ulaşım ve enerji sorunu devam ediyor.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Rize İkizdere'de dün gece etkili olan sağanak yağış sonucu İkizdere Deresi'ne inen yan kolların taşması sonucu meydana gelen sel baskını ve heyelanlar nedeniyle ilçede yaşam durma noktasına geldi.
İkizdere'nin telefon ve elektrik hatlarında arıza meydana gelmesi nedeniyle İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Vali Esen'e konuyla ilgili polis telsizinden bilgi verdi.
Derenin taşması ile İyidere-İkizdere kara yolu cezaevi mevkisinde çalışan 2 işçinin mahsur kaldığını ifade eden Rize Valisi Kasım Esen, ''İşçiler Sivil Savunma ve jandarmanın yürüttükleri çalışmayla kurtarıldı. Bunun dışında bir olumsuzluk, can kaybı veya yaralanma olmadı'' dedi.

İlçeyle elektrik ve telefon bağlantısının kesildiğini, bu nedenle irtibat kurulamadığını belirten Esen, şunları kaydetti: ''Ayrıca derenin taşması sonucu ilçe merkezinde bazı binaların alt katlarını da su bastı. Sel ve heyelan nedeniyle kapanan İyidere-İkizdere kara yolunu ulaşıma açmak için çalışma başlattık. Yol boyunca heyelan tehlikesi bulunduğu için çalışmalar kontrollü olarak yapılıyor.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız