1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdereli arıcıların ayı isyanı!
İkizdereli arıcıların ayı isyanı!

İkizdereli arıcıların ayı isyanı!

Ayı avcılığı cezasının 17 bin YTL'den 18 bin YTL'ye yükseltilmesine tepki veren İkizdereli arıcılar, "Devlet, kovanlarımızı parçalayan ayılara sahip çıksın" dediler.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Merkez av komisyonu tarafından yaban hayvanlarının korunmasıyla ilgili aldığı müeyyideler özellikle ayılardan dert yanan İkizdereli arıcıları öfkelendirdi. Her yıl peteklerinin talan edildiğini söyleyen İkizdereli arıcılardan Halil Karadeniz, Cemal Kösoğlu ve D.Ali Aksu, ayıların nesli azaldığı gerekçesiyle devlet tarafından koruma altına alındığını ancak zararı kendilerinin çektiklerini söylediler. Ayı vurmanın 18 bin YTL cezası olduğunu belirten İkizdereli arıcılar, “Madem devlet ayıyı koruma altına almış o zaman zararını da tanzim etmekle yükümlüdür. Bugün bir Kovan en az 300–400 YTL’dir. Ayı elini kolunu sallaya sallaya gelecek, kovanı parçalayıp gidecek ve biz de seyir mi edeceğiz? Bu konuda mutlak bir çözüm bulunmalıdır” dediler.
Çevre ve Orman Bakanlığı, yasadışı avlanan av hayvanlarının tazminat bedellerini yeniden belirleyerek geçen sene 17 bin YTL olan ayı avlamanın cezasını bu yıl 18 Bin YTL’ye yükseltmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız