1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İkizdere'nin %92'sine SİT isteği!
İkizdere'nin %92'sine SİT isteği!

İkizdere'nin %92'sine SİT isteği!

İkizdere Vadisi'nin sit alanı ilan edilmesi amacıyla hazırlanan saha alan haritasına göre, ilçesinin % 92'sinin sit alanı yapılmak istendiği belirtildi.

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, İkizdere Vadisi'nin sit alanı ilan edilmesi amacıyla hazırlanan saha alan haritasına göre, İkizdere ilçesinin yüzde 92'sinin sit alanı yapılmak istendiğini bildirdi.

Vali Esen, yaptığı yazılı açıklamada, sit alanı konusunda Türkiye'de yetkinin doğa ve çevre konusunda çalışma yapan Çevre ve Orman Bakanlığında olmasına rağmen, aynı konuya başka kurum ve kuruluşun ortak olmasının, çalışmalar sırasında yetki karmaşası, organizasyon eksikliği, kavram karmaşasına yol açtığını belirtti.

İkizdere Vadisi'nin doğal sit alanı ilan edilmesiyle ilgili Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca hazırlanan saha alan haritasını incelediğini bildiren Esen, şunları kaydetti: ''Vadinin doğal sit alanı teklifi incelendiğinde, yöre insanı ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğünde bazı tereddütler oluştu. Alanın içinde birçok yerleşim yerinin olması ve bu yerleşim yerlerinde ileride yapılacak imar, iskan konularında yöre halkının kısıtlamalarla karşılaşacağı görülmektedir. Bu durumda alanda halen mevcut turizm tesislerinin durumu ve turizm alanı olarak ilan edilen bölgenin ne olacağı, ileride yapılacak turizm tesislerine gelecek kısıtlamalar da belli değildir. Yörenin kalkınma ve gelişiminde dağ turizminin olacağı görülmektedir. Vadi sit alanı olarak ilan edildiğinde bunun altyapısının nasıl yapılacağı karmaşası doğabilir. İkizdere Vadisi'nin sit alanı ilan edilmesi amacıyla hazırlanan saha alan haritasına göre, İkizdere ilçesinin yüzde 92'si sit alanı yapılmak isteniyor.''

Esen, vadinin doğal sit alanı yapılma çalışması sırasında çok iyi alan araştırması yapılması, yerleşim yerleri ve diğer etkilerin dikkate alınması gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız