1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İl Başkanı Alim gündemi ve yatırımları değerlendirdi
İl Başkanı Alim gündemi ve yatırımları değerlendirdi

İl Başkanı Alim gündemi ve yatırımları değerlendirdi

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim katıldığı TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

Salgın sürecini ve Rize’deki tedbirleri değerlendiren İl Başkanı Alim, “Bütün siyasi parti İl Başkanlarımızla çok uyumlu bir süreç geçirdik. Sürecin tamamında istişare halinde ve koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürüttük. Bir hakkı da teslim etmek gerekir. Sayın Valimiz de bizlerle çok güzel bir şekilde iletişim ve koordinasyon sağladı” dedi.

“Buradaki karar siyasi bir karar değildi”
Pandemi sürecinde il dışından Rize’ye gelmek isteyen çay müstahsillerinin sitemlerine de değinen İl Başkanı Alim, “Buradaki karar siyasi bir karar değil. Hükümetimiz bu pandemi sürecinde bir bilim kurulu oluşturdu. Bilim kurulunun vermiş olduğu kararlar ışığında gerekenler uygulandı. İl dışındaki çay üreticilerinin ilimize gelişleriyle alakalı da vaka sayılarının fazla olması ve tehlike arz etmesi dolayısıyla duraksama yaşandı ve hükümetimiz de bu uygulamayı yaptı. Bizim hemşerilerimizin farklı bir şehirde olması bizleri mutlu etmiyor. Hemşehrilerimizin burada olması bizi mutlu ediyor.  Ancak bu sürecin hem il dışındaki hemşehrilerimizin hem de Rize’de yaşayanların sağlığı açısından böyle işlemesi gerekiyordu. Ama nihayetinde mutlu sona ulaştık ve hemşehrilerimiz geldi” ifadelerini kullandı.

Havalimanında son durum
İl Başkanı Alim havalimanı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Havalimanı inşaatı alt yapısındaki tamamlanma şu anda yüzde 67’de. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Aynı zamanda üst yapıda da çalışmalar başladı. Üst yapıda tamamlanma yüzde 5’lerde. Bu süreçte zeminin oturması için de süre tanındı. Çalışmalar sekteye uğramadan devam ediyor” dedi

Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisinin takip ettiği bir projedir
Lojistik merkeze de değinen İl Başkanı Alim, “Süreci uzun tutuldu ancak Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisinin takip ettiği bir projedir. 2020 yılı yatırım programına alındı. İnşallah en kısa zamanda ihale sürecine geçilecek ve ihalesi gerçekleşecek. Korona sürecinde sekteye uğramayacak yatırımlarımızdan bir tanesidir. İlimiz için lojistik merkezin çok önemli olduğunu bizzat Cumhurbaşkanımız ifade ediyor” diye konuştu.

alim1-002.jpg

Temmuz ayı gibi sağ tüpte ışık görünecek
Salarha tünelindeki çalışmaların da sona geldiğini belirten İl Başkanı Alim, “Geçtiğimiz hafta Salarha tünelinde bir inceleme yaptık. Malumunuz tünel iki tüpten oluşuyor. Sağ tüpte son 110 metrelerdeyiz günde 2 buçuk metre ilerlenebiliyor. Bu da Temmuz ayı gibi sağ tüpte ışığın görüneceği anlamına geliyor. Aynı anda betonlama faaliyeti de devam ediyor. Hem Dalyan hem de Dörtyol mevkiinden viyadük ve kavşak bağlantıları devam ediyor. Sağ tüp ekim ayı gibi viyadükleriyle birlikte açılacak hale gelecek. Sağ tüpteki çalışmalar bittikten sonra sol tüpte çalışmalar başlayacak. Sol tüpte de 260 metre kalmış. Sol tüple beraber iki tüp 2021 Mayıs ayına doğru açılır diye tahmin ediyoruz. Aynı zamanda 27 Mayıs’ta Salarha duble yol ihalesi yapılacak” dedi.

Her iki vadiye açılımı sağlayacak
İl Başkanı Alim, Salarha Tünelinin Kuzey-Güney, Güney çevre yolunun ise Doğu-Batı ekseninde bir açılım sağlayacağını belirterek, “Salarha tüneliyle Rize’yi arka tarafa açıyoruz. Aynı zamanda Salarha tüneli güney çevre yoluyla buluşuyor. Güney çevre yolu da tıp fakültesinden Pehlivantaşı’na kadar olan bölgeye açılmasını sağlayacak. Dolaysıyla iki projede birbirine bağlantılı olarak her iki vadiye açılımı sağlayacak” dedi.

Bölgecilik anlayışıyla değil bilimsel verilerle eleştirmeliyiz
Şehir hastanesiyle ilgili yapılan eleştirilere değinen İl Başkanı Alim, “Şehir hastanesi yeriyle ilgili bölgecilik anlayışıyla değil, bilimsel veriler ışığında eleştirileri ortaya koymalıyız. Sadece eleştirmek mantığıyla ya da şurada olmasında nerde olursa olsun mantığıyla bir yere varamayız. Bu süreçte gördük ki Şehir hastanesinin karada veya denizde olması bir tercih meselesi değil bir zorunluluktur. Genel Başkan Yardımcımız yat limanında yapılacağıyla alakalı bir açıklama yaptı. Bunu Sağlık Bakanlığı’ndaki bilgiler doğrultusunda ifade etti. Sağlık Bakanlığı’ndaki görünen bilgi bu bölgede olması yönünde. Ancak bununla ilgili konuşabiliriz. Tam yat limanının orda değil de biraz daha öteye kayar. Önemli olan yapıcı eleştiriler yapmaktır” diye konuştu.

Belediyemizin millet bahçesi onayı çıktı
Millet bahçesi onayının çıktığını ifade eden İl Başkanı Alim, “Belediyemizin millet bahçesi onayı çıktı.  İtfaiyenin oradan ÇAYKUR’un oraya kadar 400 dönümlük bir alan millet bahçesi olarak kesinleşti. 120 dönümlük bir dolgu gerekiyor. Geri kalan kısmı mevcuttaki dolgu. Burada çok güzel tesisler olacak. Burada dolgu, insanımızın direk denize temasını sağlayacak şekilde olacak. Taş yığınlarla değil de kazık sistemiyle yapılacak” dedi.

AK Parti İktidarlarında çay müstahsilimiz hiçbir zaman enflasyona ezdirilmedi
İl Başkanı Alim, AK Parti İktidarları döneminde çay üreticisinin enflasyona ezdirilmediğini belirterek, “Bu yıl çay fiyatı desteklemeyle birlikte 3 lira 40 kuruş olarak açıklandı. Kısmen burada art niyetli eleştiriler yapıldı. Bu fiyat enflasyon oranının üzerindedir. 2002 yılından bu yana AK Parti İktidarlarında hiçbir zaman çay müstahsilimiz enflasyona ezdirilmedi.  2002 yılından bu yana açıklanan bütün çay fiyatları enflasyonun üzerinde oldu. Bu yıl da aynısı oldu.  Devamında ÇAYKUR’un 600 kilogram kota açıklaması ÇAYKUR tarihinde bir ilktir, rekordur. Burada hemşehrilerimizin süreci biraz sabırla yürütmesi gerekiyor. Yaş çay taban fiyatının altında çay alan özel sektöre gitmemesi gerekiyor. Sabretmesi gerekiyor. ÇAYKUR çayı alacağının garantisini veriyor. Biz özel ve ÇAYKUR ayrımı yapmıyoruz. Ama özel sektör de müstahsili ezmemeli” dedi.

Geçmişi kötü ilan ediyorlar. Güzellikleri alıyorlar
İl Başkanı Alim AK Parti’den ayrıldıktan sonra AK Parti aleyhinde eleştiri yapanlarla ilgili, “Bugün İl Başkanları toplantısı vardı. Cumhurbaşkanımızın orada da ifade ettiği gibi, ‘Geçmişte mevki makam verdiklerimiz bakan milletvekilleri yaptıklarımız kalkıyorlar bize laf atıyorlar ve geçmişi kötü ilan ediyorlar. Güzellikleri alıyorlar. Bu benim üstün dehamla ve aklımla meydana geldi ama kötülükleri AK Parti yaptı. Genel Başkan yaptı’ Akılla izanla ifade edilebilecek bir durum değil. Ahlakla ve vicdanla da ifade edilemez bir durum.  Siyasetin limanı ahlaktır. Cumhurbaşkanımızın sözüdür ve bu söz çok önemlidir.  Siyaset yaparken ahlakla yapın. Bizim koşumuz uzun soluklu bir maratondur dolayısıyla bu süreçte dinlenmek isteyenler, dinlenmesi gerekenler mola verenler, sonra tekrardan yola revan olanlar ebetteki olacaktır. Ancak bu dinlenme sürecinde de ahlak limanına yanaş diyor. Dinlen motive ol, enerjini topla tekrar yola revan ol.  Ama sen ahlak limanı yerine farklı limana yanaşırsan bertaraf olursun. Geçmişi kötü ilan edip iyilerini almak doğru değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum