1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İL BAŞKANI AYAR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
İL BAŞKANI AYAR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

İL BAŞKANI AYAR GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar gündemi değerlendirerek, Seçim süreci çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

“Tüm adaylarımızla birlikte sahadayız
İl başkanı Ayar yaptığı açıklamasında yoğun bir şekilde çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek; “31 Mart seçimlerine 17 gün kaldı. Tüm adaylarımızla birlikte sahadayız. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Diğer siyasi partilerin de çalışmalarını takip ediyoruz. Bir iki istisna dışında herhangi bir zıtlaşma yok, olumsuzluk yok. Rize ölçeğinde de Türkiye genelinde de gayet seviyeli bir şekilde seçim çalışmalarının yürütüldüğünü görüyorum. Tabii biz bütün adaylarımızla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kapı kapı dolaşarak, sıkmadık el bırakmayarak, girilmedik gönül bırakmayacak şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Fındıklı’da oy kaybı yaşamadık”
İl Başkanı Ayar AK Parti Belediyeciliğini gören vatandaşların en iyi kıyaslamayı yapacağını belirterek, “AK Parti’ye halk neden oy versin? Rize’den bir örnekle açıklamak gerekirse Fındıklı’da belediyeyi üç dönem üst üste biz kazandıktan sonra 2019’da Fındıklı Belediyesini CHP’li bir başkan adayı kazandı. Bunun niye özellikle altını çiziyorum; 2019’dan sonra 14 Mayıs 2023 seçimlerinde biz Rize genelinde ve Türkiye genelinde AK Parti olarak belli bir oy kaybı yaşadık. Fakat Fındıklı’da oy kaybı yaşamadık. Önceki seçimlerden +1 puan fazla oy oranımızı artırdık. Bu durum neyi gösteriyor? Daha önce ilçedeki AK Parti hizmetleri ile şu andaki halini Fındıklı halkının kıyasladığını ve AK Parti’ye tekrardan teveccüh gösterdiğini bize kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

“Cumhur ortaklığı Türkiye’nin bekası üzerine kurulmuştur”
Cumhur ortaklığının Türkiye’nin bekası üzerine kurulan bir ittifak olduğunu belirten İl Başkanı Ayar “Cumhur ortaklığı Türkiye’nin bekası üzerine kurulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’nin çok büyük özverilerle ortaya koyduğu birlikteliktir. Bunun altını çizmek isterim. Bunu belki ilerleyen yıllarda yakın tarih yazılırken ne anlama geldiğini torunlarımız okuyacaktır. Cumhur ittifakı elbette devam edecek böylesi zor durumlarda ortaya konulan bir birliktelik. Rize’mizde MHP ve BBP’nin merkezde adayı göstermemesi ve yine MHP’nin Güneysu adayı göstermemesi dışında bir ortaklığımız yok. Adaylarımızla birlikte yarışıyoruz. Bu siyasetin doğasında vardır. Bundan herhangi bir rahatsızlık duymuyoruz. Ancak şunu özellikle belirtmek isteriz ki nasıl ki 14 Mayıs’taki seçimde karşı blok dediğimiz CHP ve yanındakiler tek başına oylarında bir artış olmamasına rağmen bir sandıkta birleşip, bir milletvekili çıkardılar, onlar tek sandıkta oylarını toplarken bizim oyları bölmemiz sonucunda aradan bir milletvekili çıkardılar; böyle bir durumun yaşanmasını istemiyoruz” dedi. 

hikmetayar-004.jpg

“Rize olarak 18’de 18 sonucunu ona armağan etmek istiyoruz”
İl Başkanı Hikmet Ayar “Özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat kendisi açıkladı ‘Benim Cumhurbaşkanı olarak gireceğim son seçimimimdir’ Baktığımızda şu anki tabloya göre Sayın Cumhurbaşkanımız 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayacak. Parti lideri Genel Başkanı olarak devam etmesinde elbette ki mevzuat yönünde bir sıkıntı yok. Son seçiminde Rize’den bugüne kadar olmayan bir rekoru kendisine hediye etmek istiyoruz. Böyle bir tablo var bugüne kadar hiç 18’de 18 belediyenin tamamını alamamıştık. Bugün almak istiyoruz. Hedefimiz var, irademiz var, kararlılığımız da var. Tabi bunu Rize seçmeni tayin edecektir ama biz bunu her platformda ortaya koymak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın son seçimi olarak girdiği bu seçimde Rize olarak 18’de 18 sonucunu ona armağan etmek istiyoruz.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle ahlaki bulmuyorum”
AK Parti çatısı altında görev yapıp aday gösterilmediğinde istifa edip farklı siyasi partilerden aday olanlar için açıklamalar yapan İl Başkanı Ayar; “Bu durum sadece AK Parti’de yapıldığı için değil başka bir partide yapıldığında da doğru bulmuyorum. Görev yaptığın süre zarfında AK Parti’de sorun yok, aday seçilmediğinde sorun oluyor. Cumhurbaşkanımızın da deyimiyle, ahlaki bulmuyorum. Siyasetin bir ahlaki tavrı olmalı” dedi.

“Gemiyi sağ salim limana yaklaştıracak olan tek bir lider vardır oda Recep Tayyip Erdoğan’dır”
İl Başkanı Ayar “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizin talepleri doğrultusunda söz verdiği her şeyi yaptı. Türkiye’yi değiştirip, dönüştürdü. Bütün bunlar yaşanılırken tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi yaşandı. Ardından herkesi doğrudan etkileyen Rusya-Ukrayna savaşı ve geçen yıl 11 ilde acısını hala derinlerde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler. Yaşadığımız tüm bu süreçleri en iyi şekilde yöneten bir lidere sahibiz Bütün bu yaşanılanlar ülke ekonomisini doğrudan etkileyen durumlar. Sıkıntılarımız var mı var. Bunların farkındayız. Bunlara çözüm üretecek olan yine AK Parti’dir Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bütün bu yaşanılanlar doğrultusunda gemiyi sağ salim limana yaklaştıracak olan tek bir lider vardır o’da Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye’nin AK Parti’ye Recep Tayyip Erdoğan’a olan ihtiyacı devam ediyor”
AK Parti iktidarları döneminde çok fazla yatırımlar hizmetler yapıldığını belirten İl Başkanı Ayar “Evet çok şey yapan yanlışta yapar yanlış yapmaktan korkan çekinen hiçbir iş yapamaz. Biz hizmet yapmaya devam edeceğiz. Yanlışımızı fark ettiğimiz zamanda düzelterek yolumuza devam edeceğiz. Eski Türkiye kalıntılarından geçmiş bütün olumsuzlukları aşmış bir Türkiye var. Yeni Türkiye’de yol kilometre taşları yeniden döşeniyor. Bütün göstergelere baktığınızda birileri yürürken Türkiye koşuyor. Savunma sanayiinde, dış politikada birçok alanda. Bütün bunları dikkate aldığımızda Türkiye’nin AK Parti’ye Recep Tayyip Erdoğan’a olan ihtiyacı devam ediyor. Tabi ki bizden daha iyi yapacak bir muhalefet çıkana kadar” diye konuştu.

“Bilmediğinden dolayı değil, inadına bir şey söyleme adına söylendiğini düşünüyorum”
CHP Milletvekili Tahsin Ocaklı’nın Ayder Yolu açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan İl Başkanı Ayar “Talihsiz bir açıklama. Ben kendisine yakıştıramadım bildiğim kadarıyla plan bütçe de görev yapıyor. Ben de plan bütçede görev yaptım. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü plan bütçe de biraz hizmet yapmış olan herkes bilir. Bilmediğinden dolayı değil, inadına bir şey söyleme adına söylendiğini düşünüyorum. Yatırım programına alınan büyük yatırımlar iz değeriyle bütçeleştirilir, ödenek konulur. Sonra gelişme oldukça oradan aktarmalar yapılır. 3,5 milyarın üstünde bir rakamla ihale edilmiş, üstlenen firma belirlenmiş, sözleşmesi yapılmış ve işe başlanmış bir işten bahsediyoruz. Bu sene de oraya 750 milyon TL ödenek var. Bunun 1 milyarı da geçeceği yönünde ilgili kuruluşların bize verdiği ifadeler var. AK Parti onlara hiçbir boşluk bırakmıyor, eleştirecekler hiçbir yapı bulamıyor Oradaki iz değeri olarak konulan rakamı kullanarak ‘AK Parti bizi kandırıyor’ ifadesi kullanıyorlar. Tam tersi AK Parti kimseyi kandırmaz, bugüne kadar kandırmamıştır. Siz bunu bildiğiniz halde böyle değil diyerek, halkı kandırmaya çalışıyorsunuz ama insanlarımız bunu yutmaz. Ben kendisine hep saygıyla yaklaştım ama bu söylemini ona yakıştıramadığımı ifade etmek isterim” dedi.

“Yeni alanlar açıldıkça insanların refah seviyelerine etki yapacak”
İl Başkanı Ayar “Genel anlamda AK Parti bugüne kadar çok mega projeler yaptı. Bugün saymaya kalksak saymamız mümkün değil. Türkiye’ye değer katan birçok proje. Biz mega projeleri artık bitirdik demeyelim ama bundan sonra yapılacak her iyileşme, her çalışma halkın refahına yönelik çalışmalar olacak. Yapılan yatırımlar beraberinde ekonomik gelişmeyi getirdi. Rize’de havalimanı olmadan turizmi geliştirebiliyor muydunuz? Havalimanı yapımına başladıktan sonra dünya markası yeni oteller yapılmaya başlandı. Ona paralel olarak değişen turizmin diğer iş kolları piyasaya girmeye başladı. Havaalanıyla birlikte canlılık yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Lojistik merkez ticareti, Ovit Tüneli bağlantı yollarıyla birlikte bütün bunlar birbirinden etkilenerek, birbirini besleyerek yeni alanlar açıldıkça insanların refah seviyelerine etki yapacak” şeklinde konuştu. 

Daha yapacak çok işimiz var”
İl Başkanı Ayar sözlerine şu şekilde devam etti “Türkiye’de gerçekten level atlamış bir durumdayız. Bunun devamı da yine Sayın Cumhurbaşkanımızın başında olduğu 2028’e kadar devam edecek olan AK Parti iktidarları ile devam edecektir. Gelişen yeni durumlara göre yeni alanlar ortaya çıkacak. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak o ihtiyaçlara göre yeni çözümler üretilecek. AK Parti bugüne kadar emeklisinden, asgari ücretlisine, dar gelirlisinden, esnafına kadar kimseyi mağdur etmeyen bir iktidar olduğunu bütün bu iktidar dönemleri içinde bağlı olduğu unsurlar bilmektedir. Daha yapacak çok işimiz var. Dolayısıyla bundan sonra da AK Parti iktidarlarıyla yola devam edeceğiz inşallah”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum