1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İl Başkanı Karal'dan hodri meydan
İl Başkanı Karal'dan hodri meydan

İl Başkanı Karal'dan hodri meydan

Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal kendisiyle ilgili adının karışığı tek bir ihalenin ıspatlanması halinde siyaseti bırakacağını söyledi.

A+A-

AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, bugün Yakamoz Restoran'da düzenlediği basın açıklamasında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, ihalelere adının karıştığının ispatlanması halinde siyaseti bırakacağını ifade ederek, "Bizim bazı kırmızı çizgilerimiz var. Bunlardan bir tanesi dürüst siyasettir. Bir bürokrat çıkıp, 'Hasan Karal beni arayarak şu ihaleyi şuna ver' dedi desin. Çıksın bunu ispatlasın. O gün siyaseti bırakmazsam namerdim. Bizim haberimiz olmadan adımız bazı iş takiplerine karıştırılabilir. Eğer bir kişiye gidilip bizim adımız veriliyorsa, o kişi hemen bizi arasın. İsmimiz kullanılarak yapılan taleplere itibar edilmesin" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu bölgeye yapacağı gezi hakkında da bilgiler veren Karal, Cumartesi akşamı Rize'ye gelecek olan Başbakan Erdoğan'ın Pazar sabahı Rize'den ayrılarak Artvin'e geçeceğini açıkladı.
AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde teşkilatlarının öksüz kalacağını belirterek, "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın hafta sonu bölgemize düzenleyeceği ziyaret, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapacağı son Türkiye turu olacaktır. Bu önemli seçim öncesi Rize'den Türkiye'ye ve dünyaya mesaj vermek için Başbakanımız'ı il sınırında görkemli bir şekilde karşılamak istiyoruz. Kendisine güzel bir 'hoşgeldin' demek istiyoruz. Bu nedenle tüm hemşehrilerimizi Başbakanımız'ı karşılamaya davet ediyorum" dedi.
"Hükümet ile cumhurbaşkanlığı köşkü arasındaki uyumsuzluk bugüne kadar milletimizin önüne hep önemli bir sorun olarak çıktı" diyen Karal, "Türkiye'nin tepesindeki bu iki kurum arasındaki uyumsuzluk ülkemize hep zarar verdi. Bu seçimde cumhurbaşkanının AK Parti içerisinden seçilecek olması partimiz ve ülkemiz için sevindirici bir durum. Eğer Başbakanımız cumhurbaşkanı olursa, kendimizi biraz öksüz hissederiz. Çünkü biz siyasete onunla başladık. Partimizin lideri ve kurucusudur. Ama 'Cumhurbaşkanlığı köşküne en layık aday kimdir?' deseler, Recep Tayip Erdoğan derim" şeklinde konuştu.
Karal, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda muhalefetin tepkilerini eleştirerek, "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için tehlikeli olduğu açıklamalarını demokratik bulmuyorum. Bugün bize lazım olan demokrasi yarın onlara lazım olacaktır. Bunlar halk nazarında sürekli puan kaybediyor. Millet nazarında bir itibar gördüklerini sanmıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum