1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İL MÜFTÜSÜ PAZAR'DA KONFERANS VERDİ
İL MÜFTÜSÜ PAZAR'DA KONFERANS VERDİ

İL MÜFTÜSÜ PAZAR'DA KONFERANS VERDİ

Pazar Müftülüğünce düzenlenen “Hz. Peygamberle Yaşamak’’ konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

A+A-

Pazar Sahil Camii Konferans Salonunda Pazar Müftülüğünce düzenlenen “Hz. Peygamberle Yaşamak’’ konulu konferans geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ile Belediye Başkanı Ahmet Basa ve çok sayıda davetli katıldı.

konf2.20140113153941.jpg

İl Müftüsü Doğan Peygamber sevgisinin öneminden bahsederek, “Bu sevginin çocuklarımıza küçük yaşta aşılanması gerekir. Bu aşamada anne ve babalara büyük bir sorumluluk düşüyor.” dedi.

konf3.20140113153958.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, konferansta yaptığı selamlama konuşmasında “En fazla sevilmiş, en fazla övülmüş kişi için onun ümmetinden olmak hasebiyle onun doğumunu kutluyoruz. Peygamber Efendimiz için birçok naat yazılmıştır. Bu naatlar içerisinde en güzellerinden olan Süleyman Çelebinin Mevlidinde ‘Muhabbetten Muhammet (s.a.v.) oldu hâsıl, Muhammetsiz (s.a.v.) muhabbet ne hâsıl’ der. Dinimizi sevgi dini diye tanımlarız ancak hayatımızın merkezine sevgiyi, muhabbeti yerleştirmede sıkıntıların var olduğunu, mümin kardeşlerimizi, insanları sevmeye, birbirimize karşı hoşgörülü olmaya ihtiyacımızın var olduğunu, Peygamberimize yakışır bir ümmet olabilmek ümidiyle Mevlit kandilinizi kutlarım.” diye konuştu.

konf1.20140113154013.jpg

Kaymakam Aslan ve İl Müftüsü Doğan, konferans sonunda Sahil Cami altında yapımı devam eden okul öncesi eğitim verecek sınıfların yapımını da birlikte incelediler.

fotogaleri.gif
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum