1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. İlçelerde doktor yok, il ne yapsın?
İlçelerde doktor yok, il ne yapsın?

İlçelerde doktor yok, il ne yapsın?

Borçka ve Ardanuç ilçesindeki hastanelerde yaşanan doktor sıkıntısı sebebiyle Artvin Devlet Hastanesi'nde hasta yoğunluğu yaşanıyor.

A+A-

Artvin'deki Hastalar, yoğunluk sebebiyle zor şartlarda muayene oluklarını dile getirdi.
Artvin Devlet Hastanesi'nde sıra almak için uzun kuyruk oluşturan hastalardan biri, "İlçelerimizde hastane var, sürekli tadilat yapılıyor. Yapılan tadilatlar iş adamları ve esnafın katkısı ile hastane yenileniyor. Ama bir türlü doktor gönderilmiyor. Zorunlu olarak da ildeki hastaneye gelmek zorunda kalıyoruz. Hekim seçme özgürlüğü getirilmiş, bunun neresinde hekim seçme özgürlüğü var" dedi.
İl Sağlık Müdürü Ahmet Bayraktar da yaptığı açıklamada, ilçelerdeki hastanelerde doktor sıkıntısı olduğunu belirterek
 "Hastalar özellikle Ardanuç ve Borçka ilçesinden Artvin Devlet Hastanesi'ne geliyor. Ardanuç Devlet Hastanesi'ne yeni bir aile hekimi ataması yapıldı. Kısmi olarak oradaki sıkıntılar rahatlamış olacak. Borçka Devlet Hastanesi'nde özellikle genel cerrah, dahiliye ve çocuk doktoru olmak üzere 3 branşta eksiğimiz var. 27 Mart'ta uzman ve pratisyen hekim kurası yapılacak. Borçka hastanemizdeki eksikliği, Güreşen, Şavşat Balıklı köyleri sağlık ocakları ve Murgul Devlet Hastanesi ve merkezdeki pratisyen açığını tamamlayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum