1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İlçelere Yüksekokul Müjdesi
İlçelere Yüksekokul Müjdesi

İlçelere Yüksekokul Müjdesi

Rize Üniversitesi'nin ilk eğitim ve öğretim yılı Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başladı. Açılışta konuşan Rektör ilçeleri de anarak müjde verdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Geçtiğimiz yıl yasalaşan Rize Üniversitesi bu yıl ilk öğrencilerini alarak bugün itibariyle eğitim ve öğretim yılına başladı. Rize Üniversitesi'nin eğitim ve öğretime başlaması dolayısıyla Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törende Atatürk Anıtı'na Rize Üniversitesi Çelengi konuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi'nin asıl açılış töreninin 27 Eylül Günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın katılımı ile yapılacağını belirtti. Okumuşoğlu ayrıca Rize Üniversitesinin büyük atılımlara imza atacağını belirterek, "İyidere, Derepazarı, Pazar ve Ardeşen'de yeni yüksekokullarımız açıldı. Bunların inşaatları sürüyor. Yeni fakülte açılması için talebimiz oldu. 50 öğretim elemanı kadrosu şu anda ilanda. Araştırma görevlisi için 21 kadro ise bugünlerde ilana çıkacak. Ayrıca 17 tane öğretim üyesi ilanımız olacak. Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Tıp Fakültesi dekanlarımızın atanmasını bekliyoruz. Önerileri yapıldı. Tıp Fakültesi dekanlığına atama biraz gecikebilir. Önerisi geçtiğimiz kurula yetişmedi. Yeni yıla yeni bir güçle heyecanla daha iyi bir kadro Rize için Rize Üniversitesi için olaya sarılan ve kendini ispatlamak için her türlü gayreti saf edecek bir başlangıç yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum